Дал съм своите предложения за издаване на указ. Сега на

...
Дал съм своите предложения за издаване на указ. Сега на
Коментари Харесай

Главчев: Дал съм своите предложения сега на ход е президентът Радев

„ Дал съм своите оферти за издаване на декрет. Сега на ход е президентът Радев. Призовавам го и той да си извърши отговорностите по Конституция “. Това съобщи служебният министър-председател  пред публицисти в Брюксел преди съвещание на Съвета на Европейски Съюз.

„ Предложенията са напълно мои, просто по този начин се стекоха събитията, че се появиха апели от партийни събрания, единствено че те бяха след това от диалозите, които организирах и това не е мъчно да се ревизира. Закъснението в 22:00 часа вечерта при първото ми предложение се дължеше на това, че изчаквах връзка с президента, тъй като смятах, че по този начин е правилно. Той е осведомен и с двете промени. Очаквам той да направи своята стъпка по Конституция, тъй като както споделих и на първото съвещание на Министерски съвет, България не може да бъде в режим на изчакване, два дни са прекалено много. Изборите са на вратата. Външно министерство има доста сериозна роля при организирането на изборите “, посочи той.

„ Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за промяна, защото не могат да работят на оборотите, които аз желая. Искам непрекъсната връзка и бързи решения. Нямаме време за изчакване “, аргументира решението си за кадрови смени на министри Главчев.

На въпрос кой е партийният шеф, чиито нареждания извършва, съобщи: „ То е ясно кой е. Не е мъчно да се ревизира, че диалозите по смяната се случиха много преди изявлението на партийното заседание. На което и да е партийно заседание, който и да се е изказал, не би ми оказал никакво въздействие “.

„ Иначе по всевъзможни въпроси съм подготвен да продължа връзката си с президента Радев по въпроси, които се отнасят за положителното бъдеще на българските жители. Няма да се отклоним от положителния път на България и това ще го спазим “, безапелационен бе претендентът за длъжностен министър председател.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР