ДАКА, Бангладеш (АП) — Основната опозиционна партия в Бангладеш започна

...
ДАКА, Бангладеш (АП) — Основната опозиционна партия в Бангладеш започна
Коментари Харесай

Основната опозиционна партия в Бангладеш започна 48-часова обща стачка преди изборите в неделя

ДАКА, Бангладеш (АП) — Основната опозиционна партия в Бангладеш стартира 48-часова обща стачка в събота, до момента в който южноазиатската нация се приготвя за организира идващите си общи избори.

Избирателната комисия сподели, че гласуването ще стартира в неделя и ще продължи осем часа в цялата страна в над 42 000 изборни секции, с цел да одобри повече от 119 милиона регистрирани гласоподаватели. Избирателните урни, наред с други изборни доставки, са били изпратени в подготовка за вота, сподели комисията.

Основната опозиционна националистическа партия на Бангладеш, водена от някогашния министър председател Халеда Зия, и други опозиционни групи бойкотират изборите, заявявайки, че не могат да подсигуряват честността им при премиера Шейх Хасина, който се стреми да се върне на власт за четвърти следващ мандат.

BNP даде обещание да провали изборите, призовавайки за стачки и призовавайки хората да се причислят към протеста. В събота сутринта дребна група последователи на партията маршируваха през квартал Шахбаг в столица...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР