Даже и с такива модерни технологии, като сателитния интернет и

...
Даже и с такива модерни технологии, като сателитния интернет и
Коментари Харесай

Създадоха въздушен фар с размерите на термос за екстрени ситуации

Даже и с такива съвременни технологии, като сателитния интернет и персоналните GPS тракери, пътешествията измежду дивата природа са съпроводени с неминуем риск. Ето за какво швейцарски стартъп изобрети екстрен спешен въздушен предупредителен фар с размерите на термос, оповестява New Atlas.

Стартиртъпът Airmarker се стреми да усъвършенства сигурността на туристите измежду природата, благодарение на неповторимо решение: балон, който се изстрелва на 45 метра във въздуха, осигурявайки явен образен SOS-сигнал за помощ към избавителните екипи и дороволците за търсене на бедстващи хора.

Въпреки съществуването на такива други възможности, като спешни свирки и сателитни комуникатори, компанията Airmarker твърди, че нейното решениет разрешава да се отстранят съществени ограничавания. Гъстата листна маса, издатините на скалите и големите пространства за издирването на хора могат да попречат на обичайните способи.

R.One е плътно устройство, което елементарно се побира в раница. При незабавни обстановки посредством завъртане на дръжката се надува балон с хелий, прикован към главния блок. Издигайки се на височина...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР