Дъждовното време, почивният ден и големият християнски празник Успение Богородично.

...
Дъждовното време, почивният ден и големият християнски празник Успение Богородично.
Коментари Харесай

Намаляла численост, словесен конфликт и арест в 38-ия ден на недоволството в София

Дъждовното време, почивният ден и огромният християнски празник Успение Богородично. По този метод така наречен " Отровно трио " оправда малобройния митинг в София. Според тях това няма да отслаби силата на антиправителствените демонстрации.

Блокадите на основни кръстовища в столицата остават една от главните форми на митинг. Затворени за придвижване са регионът сред Министерския съвет и Президентството и кръстовищата на Орлов мост и при Ректората на Софийския университет.

Демонстрантите не одобряват предложенията за рестарт на страната, оповестени от премиера, и са решени да продължат с блокадите, до момента в който настояванията за оставките на държавното управление и на основния прокурор не бъдат задоволени. По думите им грешките на властта поддържат духа на протестните демонстрации.

Напрежение породи сред протестиращите и гражданка, която изрази недоволството си против продължаващите към този момент 38-и ден антиправителствени митинги предава.

Противничката на блокадите в центъра на столицата мина през протестната проява на площад " Независимост " и разгневи протестиращите, изразявайки мнение, че те са платени, а дейностите им основават големи усложнения в напредването из централната градска част.

До конфликти не се стигна, а борбата остана на равнище словесни пререкания.

Малко преди 20 ч полицията задържа протестиращ, който реши да се изкъпе във фонтана пред президентството. Повечето стачкуващи се разграничиха от него и сами подадоха сигнал на униформените.

Втора обсада във Варна пък направиха стачкуващите там. Новият палатков лагер ще остане, до момента в който държавното управление и основния прокурор не подадат оставки, споделиха протестиращите. Палатковият лагер на кръстовището пред общината също остава, по този начин блокираните кръстовища във Варна към този момент са две.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР