Дъждове и градушки се изсипват в голяма част от страната

...
Дъждове и градушки се изсипват в голяма част от страната
Коментари Харесай

Черни облаци завземат небето, изсипват се дъжд и градушки

Дъждове и градушки се изсипват в огромна част от страната, оповестиха синоптици.

Страховита стихия се изви над столицата, придружавана от мощен дъжд, който тук-там беше подправен със ситна градушка. Пътните настилки в София са мокри и хлъзгави. Следобяд купести облаци ще се струпат над Западна и Централна България. Предупреждение жълт код е оповестено за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град.

Градушка към този момент удари и част от Родопите в региона на Велинград.

През нощта, с прекосяването на леден фронт, преваляванията, съпроводени с гръмотевици, ще обзет централните и източни региони на страната, а от запад ще стопират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Утре облачността ще е променлива и над по-голямата част от страната ще е съвсем без превалявания.

По-значителна купесто-дъждовна облачност с валежи от дъжд, съпроводени с гръмотевици ще има тук-там в югоизточните региони и планините. Вятърът ще е сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен, след обяд ще отслабва. Минимални температури сред 8° и 13°, оптимални сред 19° и 24°, по Черноморието 17°-21°.

Над планините ще има променлива облачност, забележителна в следобедните часове, когато тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 12°, на 2000 метра - към 5°.

Над Черноморието ще има променлива облачност, забележителна над южните региони, където ще превали. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури на въздуха: 16°-21°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР