Дъждове и бури в 13 области от страната ни очакват

...
Дъждове и бури в 13 области от страната ни очакват
Коментари Харесай

Опасно време в сряда: Западна България скована от бури, Източна - от жега

Дъждове и стихии в 13 области от страната ни чакат в сряда, а в останалите ще бъде слънчево. През нощта към момента над по-голямата част от страната ще бъде ясно, оповестиха от

Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

Жълт код за значителни превалявания и гръмотевична интензивност е разгласен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и София област. В останалата част от страната се чакат високи температури.

Максималните температури ще бъдат в необятен период: от 26°С в западните региони до 36°С тук-там в Източна България

Временни нараствания на облачността ще има над западните региони . Още от сутринта над Западна България, а след обяд и над централната част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки.

Има възможност за местни интензивни феномени. Над Източна България ще се задържи най-вече слънчево и горещо, с до сдържан югоизточен вятър.

В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад , ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух; температурите ще се намалят с 5°С-7°С.

Над Черноморието

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от югоизток. Максимални температури: 28°С-30°С. Температурата на морската вода е 24°С-27°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

Над планините в Западна и Централна България още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии.

Ще духа до сдържан северозападен вятър, който до вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°С, на 2000 метра - към 13°С.

В четвъртък

В четвъртък ще духа слаб до сдържан северен вятър и температурите на всички места ще се понижат; преобладаващите оптимални ще са сред 25°С и 30°С. Краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии ще има на повече места в източната половина от страната, а в западната вероятността за превалявания е дребна.

В петък

В петък над страната ще премине още едно атмосферно разстройване.

Над Западна България още сутринта ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и към обяд към този момент в доста региони там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, има условия и за градушки.

Над Източна България през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево, със слаб до сдържан източен вятър и към момента високи температури.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР