Дъждът спря устрема на Григор Димитров на корта.Осминафиналният двубой на

...
Дъждът спря устрема на Григор Димитров на корта.Осминафиналният двубой на
Коментари Харесай

Прекратиха мач на Григор Димитров заради дъжд

Дъждът спря стремежа на Григор Димитров на корта.

Осминафиналният дуел на шампионата от сериите АТР 500 във Вашингтон сред най-хубавият ни тенисист Григор Димитров и Себастиан Корда (САЩ) беше преустановен при започване на втория сет поради мощен дъжд. Към този миг българинът водеше с 6:4. Всички срещи бяха отсрочени, а уредниците вършат ново разписание, като към момента не е известно по кое време Димитров и Корда ще доиграят дуела, написа Sportal.bg.

Първи сет

Както и във вчерашния мач, по този начин и в този момент Гришо стартира доста безапелационно и записа пробив в самото начало и поведе с 1:0. Друга аналогия беше обстоятелството, че българинът се стараеше просто да задържа топката в противниковото поле и да дочаква неточности, без да бъде изключително нападателен. Корда изпитваше компликации с ударите си и направи поредност от грешки, които му костваха ранно закъснение.

Григор затвърди на нула с отличен сервис-гейм, в който не срещна никакви компликации и записа отлична успеваемост от началния си удар. Американецът обаче не позволи продължитлено разпределяне и с помощта на два аса си обезпечи задоволително преимущество в идващия гейм, с цел да поддържа интригата и да не се озовава в обстановката на Манарино от предходния кръг - 2:1.

Димитров продължи положителния темп на подаване и с нови бързо извоювани точки не позволяваше на противника да си намерения за скоростен поврат. Епизодично изглеждаше препъването на топ тенисиста ни, когато не можа да нападна сполучливо мрежата и позволи резултатът да стане 40-30, а бързо по-късно със сервис-форхенд завърши гейма за 3:1.

Слабото начало на Корда изглеждаше като кратковременен спад, от който българинът бе хубаво, че се възползва, тъй като в идващите минути той не допускаше такива грешки на начален удар. Григор въобще не съумя да вкара топката в игра за значителен интервал от време и 22-годишният американец понижи на 3:2 още веднъж без никакво напрежение, изцяло в контрастност с първия си сервис-гейм.

Невърнато подаване на Гришо му даде задатък от 15-0, само че по-късно противникът му ненапълно късметлийски съумя да се отбрани и да трансферира мрежата ниско в краката му, провокирайки неточност за 15-15. Удар с рамката на ракетата на българина изведе съперника му до 15-30, само че прелестен форхенд по противоположния диагонал възвърне равенството. Към този миг нашият водещ тенисист имаше много мотиви да играе на втори сервис, само че първата му изгубена точка от такова състояние се случи едвам за 30-40. Това беше петата непредизвикана неточност на Димитров, само че той не помни за нея с прелестен начален удар по диагонала в полето за преимущество. Неточност с предната страна на ракетата на Григор обаче даде втори брейк-бол на Корда, само че и той бе отразен по отличен метод с невърнат сервис - този път по правата. Форхенд-уинър на американеца го изведе до трети късмет за пробив, единствено че упражнението с превъзходен сервис се потрети за неутрализирането му. Комбинация сервис-форхенд и невърнато подаване осигуриха по този начин значимия дълъг гейм на сметката на Гришо - 4:2.

Корда стартира решително с два следващи мощни сервиса и 30-0, единствено че в идващите две разигравания бе подложен напрегнат с сполучливи ретури на българина, тъй че посредством неточности се стигна до 30-30. Ръката на международния номер 54 трепна и в идващия миг на продължителни замени, с цел да подари на Григор късмет за пробив, само че той не се възползва от него поради непредизвикано сгрешен форхенд. Корда се добра до нужните му две следващи точки, с цел да се отърве от спомагателни неприятности и да понижи на 4:3, вместо да изостава с 5:2.

Григор започваше да усеща тайминга на форхенда си по най-благоприятен метод и да праща топката надълбоко, а два неотразени сервиса му осигуриха удобен задатък от 40-0. Грешка от бекхенд донесе точка на противника, само че въпреки всичко геймът беше затворен след преувеличен удар със задната страна на ракетата на американеца - 5:3.

Два поредни пъти Корда излизаше на мрежата след подаване и без значение от напъните на Гришо да го затрудни, дръпна рано-рано с 30-0. Последваха още две лесни точки за 22-годишния американец и извърши задачата си " най-малко ", само че предстоеше Димитров да сервира за продобиване на първия сет.

Помощта на филето се оказа решителна за първата точка в интерес на Григор и 15-0 в решителния за него гейм, само че след това пресили бекхенд от средата на корта за 15-15. Вкарването на първи сервис му обезпечи преимущество за сполучлива композиция с форхенд - 30-15, а кик от втори начален удар още веднъж изтормози противника за двоен сетбол. Грешка от бекхенд на американеца постави завършек на разногласието след 42 минути игра - 6:4.

Втори сет

Страхотен ретур-уинър с бекхенд разреши на Гришо да дръпне с 15-30 в първия гейм на втория сет, като за следващ път българинът " тровеше " противника си с посрещане. Подсеченият бекхенд в няколко следващи осъществявания затрудняваше също прекалено Корда и той прати топката в мрежата за 15-40, само че и двата шанса за пробив бяха обезвредени посредством солидни начални удари. Мрежата съществено се намеси в интерес на 22-годишния американец при втория брейк-бол, само че напълно скоро Григор стигна до нова опция за пробив. Той бе обезвреден с невърнат сервис, а тъкмо в този миг стартира да вали още веднъж и двамата трябваше бързо да се приберат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР