Дъждът създава сериозни проблеми за пътищата край Триград. Пропаднал е

...
Дъждът създава сериозни проблеми за пътищата край Триград. Пропаднал е
Коментари Харесай

Проблемът с пътя край Триград чака решение от 5 месеца

Дъждът основава съществени проблеми за пътищата край Триград. Пропаднал е пътя към Ягодинската пещера и единствено преди два дни кола пропадна в пропастта. Като по знамение няма жертви.

Проблемът с пътя край Триград чака решение от 5 месеца. От тогава чакат и ремонт. Новите дъждове влошили обстановката.

" Не са ремонтирани по пътя за Триград даже и трите безусловно разрушени сектора, които сякаш трябваше да се ремонтират незабавно и сега поради стопляне на времето почвата става по-ронлива, по-рохава и изобилните превалявания от дъжд способстват до това компрометираните сектори да стартират да се срутват. Вече започнаха да се срутват нови такива сектори отвън тези три, които към момента чакаме към момента да ремонтират ", съобщи Радостина Караиванова.

Лошото положение на пътя в композиция с дъждовете провокира произшествия. Последният - отпреди два дни.

" По пътя за село Ягодина преди два дни при разминаване сред два автомобила единият прави някакви маневри, тъй като е стеснен сектора и не могат да се разминат и по време на тези маневри част от пътя се срутва и автомобилът пада в реката. Срутва се, тъй като под асфалта почвата е подровена. От денивелацията - т.е. височината на пътя по отношение на реката е относително ниска - към 3-4 до 5 метра и речното корито в този сектор е по-широко и не толкоз надълбоко. Благодарение на това колата не се е преобърнала с тавана надолу, при което щяха да се удавят пасажерите и няма жертви. Пътувало е семейство с едно дете - няма съществено потърпевши, единствено материални вреди ", добави Радостина Караиванова.

Участъкът остава необезопасен. По най-рисковия път за Триград, който беше затворен декември, към този момент минават коли, просто никой не съблюдава заповедта на кмета. Хората чакат институциите, чуват постоянните обещания. Ремонтът ще изчака за след празниците, споделили им от общината. Но хората към този момент не имат вяра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР