Дъждът и рязкото падане на температурата на въздуха оставиха плажа

...
Дъждът и рязкото падане на температурата на въздуха оставиха плажа
Коментари Харесай

Варна днес е тъжна гледка, няма жив човек на плажа

Дъждът и внезапното рухване на температурата на въздуха оставиха плажа във Варна тотално запустял. Днес е с най-малко 10 градуса по-студено от естественото за август и това основава в морската столица чувство, че лятото е свършило, отбелязва " Петел " във фоторепортаж от морската столица.

Синоптиците обаче предвиждат, че тази дъждовна пауза ще отмине и времето ще се възстановява до два-три дни.

Това е добра вест за туристите, които са чакали най-дълго, с цел да съберат сила от лъчите на слънцето и морската вода. Нейната температура си остава по-висока от тази на въздуха и съгласно някои тъкмо сега е чувството от плуването по съвсем равната ѝ повърхнина е незаменимо. Заради студа, който чака плувците на излизане от морето, запалянковци липсват.

Морската градина и центъра на Варна също са много пусти. Тълпите туристи като че ли са се изпарили, което дава и мотив търговците в най-натоварената зона на града да си отдъхнат.
По-старите варненци са безапелационни, че този дъжд ще постави завършек на дейния туристически сезон и оттук насетне броят на гостите на града ще стартира да понижава.

Всички регистрират обаче, че в последните години подобаващото за плаж време продължава съвсем до края на септември. Именно това е и обичаното време на живеещите край морето да се отдадат на отмора и морски удоволствия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР