Daimler отзовава доброволно над 3 млн. дизелови автомобила Mercedes-Benz в

...
Daimler отзовава доброволно над 3 млн. дизелови автомобила Mercedes-Benz в
Коментари Харесай

Mercedes отзовава 3 млн. дизелови коли, за да се предпази от „Дизелгейт 2”

Daimler отзовава непринудено над 3 млн. дизелови автомобила Mercedes-Benz в Европа за актуализация на софтуера, който би трябвало да понижи излъчванията NOx. Най-просто това може да се дефинира като превантивна мярка против експлоадиране на „ Дизелгейт 2”, който би имал пагубни последици за компанията и промишлеността. Ако този ход бъде признат от управляващите, това ще помогне на Daimler да избегне ориста на Volkswagen Group. Подобен скандал в Европа, освен това с подобен производител, евентуално би имал катаклизмичен резултат.

Мярката ще засегне съвсем всички дизелови коли на марката в Европа, отговарящи на стандартите Евро 5 и Евро 6. Тя ще се организира взаимно с немските регулаторни органи.

Очакванията са, че фиксът, който ще е единствено по електрониката, ще коства към 70 евро на кола, които се поемат напълно от компанията.

До тази превантивна мярка се стига, откакто от няколко месеца тежките облаци на подозрението за машинация тегнат над аурата на Mercedes-Benz. Немските управляващи водят следствие за възможна машинация, сходна на тази на Volkswagen. Миналата седмица шефовете на Mercedes бяха привикани от немските законодателни органи, с цел да бъдат разпитани по отношение на съмненията за повишени нездравословни излъчвания. Тогава компанията се е съгласила с Министерството на превоза да бъдат извършени нови проби за нездравословни излъчвания.

През май 23 прокурори и към 230 индивида личен състав, в това число служители на реда и престъпни чиновници, претърсиха здания на Daimler в Германия след обвинявания за заблуждаваща реклама и допустима операция на системата, регулираща изгорелите газове.

За разлика от Volkswagen, който призна, че е мамил, Daimler твърди, че се е придържал към нормативите, които разрешават на автомобила да понижи контролна върху нездравословните излъчвания, с цел да защищити мотора.

"Сервизната акция по евакуиране на 3 млн. коли от Daimler е следващият удар под пояса за дизеловата промишленост, това е и следващото леке във връзка с публичните усещания, разяснява Майкъл Хартли от Cox Automotive. "Автомобилните производители не престават да имат вяра в бъдеще с дизелова технология. "

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Mercedes-Benz X-Class е най-луксозният измежду първокласните пикапи

Как една неточност се трансформира в шедьовър, или тест драйв на Nissan Qashqai

Новият електрически автомобил на VW ще е с до $8000 по-евтин от Model 3
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР