Daimler от днес ще се нарича Mercedes-Benz Group. Смяната на

...
Daimler от днес ще се нарича Mercedes-Benz Group. Смяната на
Коментари Харесай

Daimler смени името си на Mercedes-Benz Group

Daimler от през днешния ден ще се назовава Mercedes-Benz Group. Смяната на името е последната част от огромна метаморфоза на немския производител на коли.

Главният изпълнителен шеф Ола Калениус стартира реорганизацията на автомобилната група през предходната година с отделянето на подразделението за камиони Daimler Truck, което е листнато на фондовата борса като обособена компания от декември.

Daimler ще се концентрира напълно върху коли и лекотоварни коли под името Mercedes-Benz. По този метод шефовете на компанията желаят да маркетират Mercedes-Benz още повече като първокласна марка и да я създадат по-привлекателен за потребителите. Главният изпълнителен шеф споделя, че към момента вижда " доста капацитет в това ".

Според специалисти Mercedes-Benz е скъпа марка. Американската бранд консултантска компания Interbrand я оцени предходната година на съвсем 51 милиарда $ (46 милиарда евро). В автомобилния бранш единствено японският производител Toyota се показа още по-добре в листата, воден от софтуерните колоси Apple и Amazon.

Daimler публично промени името си в комерсиалния указател във вторник. Вътрешно компанията към този момент приложи смяната на името в събота, в чест на пионера Карл Бенц, който подаде патента за първия автомобил преди тъкмо 136 години - на 29 януари 1886 година

Компанията на Бенц Benz & Cie. се слива с Daimler-Motoren-Gesellschaft през 1936 година, с цел да образува Daimler-Benz. През 90-те години името на групата се трансформира след придобиването на американския производител Chrysler на DaimlerChrysler. След като групата се отхвърли от мажоритарния си дял в Chrysler, тя стана Daimler през 2007 година

Според данни от предходната година в бившето поделение на Daimler Mercedes-Benz Cars&Vans работят към 170 000 души.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР