Дъга“ се завръща с нова надежда за комикс културата в

...
Дъга“ се завръща с нова надежда за комикс културата в
Коментари Харесай

Комиксите „Дъга” се завръщат през декември

„ Дъга “ се завръща с нова вяра за комикс културата в България и нов формат от актьори, подготвени да поемат щафетата. Списанието ще стартира своя нов живот на 6 декември, по време на Софийския интернационален панаир на книгата в Националния замък на културата от 19:00 часа. Ще одобри формата на антология от модерни български комикси, съвсем 20 години след последното си издание.


Емблематичното издание и име „ Дъга “ ще се стопанисват от гражданско съдружие „ Комикс Манифактура “, а пък Том 1 се издава от сътрудниците на сдружението – издателство „ Потайниче ”. “Комикс манифактура ”, от своя страна, има за цел да опазва предишното ни комикс завещание и да съобщи щафетата на новите генерации.



Дъга, Том 1

Том 1 беше направен от Андрей Андров, редактор и координатор на плана, Джулиано Димитров, образен редактор, Денис Българанов, редактор и коректор, и Стефан Митов, графичен дизайнер и Христо Пацов от издателство Потайниче.В първи том читателите могат да открият 9 комикса, някои рисувани от ветерани в сферата и други – от свежи новобранци. 8 са праволинейни, до момента в който 9-ият е комикс игра вид “избери самичък своето премеждие ”.


Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР