Дадохме ужасяващи жертви на тази пандемия, за последните 30 години

...
Дадохме ужасяващи жертви на тази пандемия, за последните 30 години
Коментари Харесай

Обществен съвет обсъжда как да се ускори ваксинацията

Дадохме ужасяващи жертви на тази пандемия, за последните 30 години междинната дълготрайност на живота в България се усили с близо пет години, а за предходната година е намаляла с година и половина. Това сподели служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров на среща в Гранитна зала в Министерския съвет с Обществения съвет, основан за повишение на публичната осведоменост за изгодите от имунизациите.

Според него Общественият съвет е надпартийно, национално изпитание да излезем от обстановката, в която се намираме и да се върнем към естественото другарство.

Кацаров счита, че е лъжливо спокойствието, на което се любуваме последните месеци, бидейки в зелената зона на Европейски Съюз и прикани да се имунизираме през лятото.

" Малкият брой на новозарезените, намаляващият брой хоспитализации, това е лъжливо успокоение, ние не сме застраховани от нова вълна, виждаме какво се случва в другите европейски страни, лятното време е най-подходящото време да поставим едно такова общо национално изпитание да излезем от тази обстановка ", съобщи Стойчо Кацаров.

Доц. Мира Кожухарова съобщи, че в този момент е време да вземем решението като общество, всички последни проучвания демонстрират, че хората, получили две дози от имунизацията, са защитени от разпространяващия се нов вид на вируса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР