Дадоха ми да прочета показанията на Васил Божков по досъдебното

...
Дадоха ми да прочета показанията на Васил Божков по досъдебното
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Прочетох показанията на Божков, нищо няма да излезе от цялата работа


„ Дадоха ми да прочета показанията на Васил Божков по досъдебното произвеждане против Борисов, Горанов и Арнаудова. Ако това са всички показания, съгласно мен нищо няма да излезе от цялата работа “, сподели Георги Кадиев в предаването „ Тази събота “. По думите му Божков е споделил в показанията си, че е ходил в Министерството на финансите с пачки от по 500 евро и по 100 лв., които давал за подкупи.

„ Звучи ми като незадоволително за присъда, едва е. Ако няма аудио или видео на предоставяне на подкупи, в случай че няма очевидци не стига ”, сподели Кадиев. Ролята на Георги Кадиев в историята с Васил Божков е, че на 29 октомври 2014 година внася законопроект за изменение на Закона за хазарта, в който се поправя неточност от миналата година и се прибавят лотариите за облагане.

„ Този законопроект не минава. Божков твърди, че тогава отива при Борисов, по-късно се вижда с Менда Стоянова и се схващат за други текстове “, сподели Кадиев.

„ Аз нямам отношение към протичащото се с Борисов и Горанов. Не знам дали е правилно “, сподели още той.

„ Прокуратурата играе за Борисов. Снощи гледах изказване на прокуратурата, в което прокурор Петрова цитира какви показания съм дал. Къде е процесуалната загадка? Съдейки по законопроекта на Менда Стоянова – съзнателно има двусмислие и позволяване на друго пояснение на закона, от което Божков се е възползвал и 5 години никой не го е забелязал. Това е неуместно “, сподели още Кадиев.

По думите му най-вече се опасяват хората, които са взимали пари от Васил Божков. „ Аз съм индиректен очевидец. Аз осъждам за дейностите по текстовете, които са внасяни. Ако има единствено косвени доказателства, като моите, това няма да има триумф “, сподели Кадиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР