Дадох всичко от себе си, нямаше какво повече да направя,

...
Дадох всичко от себе си, нямаше какво повече да направя,
Коментари Харесай

Aлекс Начева след среброто: Нямаше какво повече да направя

Дадох всичко от себе си, нямаше какво повече да направя, сподели пловдивската вяра на родната лека атлетика Алекс Начева при идването си от европейското до 18 години в унгарския Дьор. Там възпитаничката на треньора Стойко Цонов завоюва сребърен орден в тройния скок, като единствено 7 см не и доближиха да пребори испанката Мария Висенте, преодоляла 13.95 в последния шести опит.

Само на сребро ми върви от предходната година, само че ще се опитаме скоро да чуем химна. Направих всичко допустимо, с цел да преборя испанката, съумях в последния опит, само че и тя се оказа войник, изненада ме и удържа първото място, за което - поздравления. Бях уплашена на това съревнование, първа съм в ранглистата до 18 и 20 години в света с 14 метра, само че ранглистите са нещо друго. Невинаги се получава на огромни надпревари. Все още не мога да си управлявам страстите на огромни надпревари, призна Алекс.

Треньорът Стойко Цонов пък разкри, че състезателката си е порязала крайници с шпайковете от нерви по време на петия опит. Идеята беше да притесним испанката още първоначално, само че не се получи, след което надпреварата стана тежко. До последните опити Алекс се съвзе, само че бе доста превъзбудена, нещата не се получаваха механически. Късметът също изигра роля. В третия опит се приземи малко над 14 метра, само че с най-малък фаул. Испанката пък в шампионския си шести опит бе на ръба на фаула. Световното до 20 години и младежката олимпиада в Буенос Айрес са по-важни, всичко е обикновено, разяснява Стойко Цонов. Надявам се с опита да преодолее мощните страсти, с цел да се получават механически нещата. В петия опит от нерви си поряза крайници с шпайковете. Вместо да се занимаваме с механически неща, се опитваме да потушим нервите и страстите. Но Алекс е войник и ще се опита да бъде по-спокойна, добави треньорът.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР