Дъблинското споразумение е дълбоко несправедливо към държавите, които формират външните

...
Дъблинското споразумение е дълбоко несправедливо към държавите, които формират външните
Коментари Харесай

България и Италия търсят нов начин за справяне с мигрантския натиск към ЕС

Дъблинското съглашение е надълбоко незаслужено към страните, които образуват външните граници на Европейския съюз, като България, Италия, Гърция и Малта, и по тази причина е належащо да се работи за нова система, която да регистрира спецификата и проблемите на тези страни.
Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Рим, откакто организира среща с президента на Италианската република Серджо Матарела. По покана на своя сътрудник президента Матарела, българският държавен глава е на работно посещаване в Италия, оповестиха от прессекретариата на президента.
България и Италия ще обединят напъните си за образуването на нов метод за справяне с миграционния напън към Европа, който да регистрира нуждата от съпричастност с страните по външните граници на Европейски Съюз и за смяна на несправедливото решение, което повелява имигрантите да бъдат връщани механично в страните, в които първо са били регистрирани, стана ясно от думите на президента Радев. Президентът Матарела е изразил пред президента Радев поддръжката си за присъединението на страната ни към Шенген, както и позицията на Италия за разграничение на бежанците от военните спорове от икономическите имигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР