Да завършиш средното си образование е нещо съвсем нормално и

...
Да завършиш средното си образование е нещо съвсем нормално и
Коментари Харесай

Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам кога се роди това чудовище

Да завършиш междинното си обучение е нещо напълно обикновено и не мога да схвана какво тъкмо честваме. Това сподели в предаването „ Тази събота “ проф. Петър Стоянович за абитуриентските балове .

И какви ще бъдат наказванията за зрелостниците, хванати в нарушавания?

„ Днес е невероятно да не завършиш приблизително обучение – би трябвало да тичаш против него, с цел да не се стане тази работа. Ако едно време взимането на тази просветителна степен е било едни тип предел – през XIX век това фактически е било по този начин, то през днешния ден това е една напълно разумна стъпка. И какво честваме в този момент „ на попрището витално в средата “?! Това са страсти, това са разноски, това е време “, разясни той.

Според него е неразбираемо, за какво би трябвало да се прави „ това буйство, тази душевна ерупция и маскария “.

 Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран 3 мин. Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран 3 мин. Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците

„ Възрожденският българин е непретенциозен човек. Той би дал благо и драго за образованието на децата си, само че това, което виждаме по абитуриентските балове, не ми е ясно. Чорбаджи Марко от известния разказ несъмнено не би се зарадвал на това “.

Допълнителни екипи на полицията ще наблюдават за реда и сигурността по време на баловете

„ Има огромна смяна. През 70-те и 80-те години на предишния век, да не приказваме за по-рано, има една забележима последователност – за все по-голямото освобождение и като страсти, и като формат. По времето на социализма имаше ред, който ние не харесвахме. Но тази страст беше някак канализирана – прави това и това “, изясни още той.

Демокрацията съгласно него е довела до ескалиране на страстите в душата на българите. „ Всичко се изроди от независимост в свободия. Не зная в кой миг ние престанахме да честваме обикновено, по кое време се роди чудовището наречено абитуриентски бала “, добави той.

Вижте във видеото за какво той не е ходил на абитуриентски бал.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР