Да започнат преговори за придобиване от Община Пловдив на частен

...
Да започнат преговори за придобиване от Община Пловдив на частен
Коментари Харесай



Да започнат преговори за придобиване от Община Пловдив на частен терен от над 80 декара край

Да стартират договаряния за придобиване от Община Пловдив на частен терен от над 80 декара край Гребния канал, взеха решение локалните общински съветници.

До предлагането на администрацията се стигна след поредност митинги против възможното застрояване на парцела, каквато опция дава признатият наскоро Общ организационен проект на града.

Кметът Здравко Димитров напомни, че поради създалото се напрежение притежателите на парцела са се съгласили да договарят и занапред ще се разискват опциите по какъв начин Общината да придобие парцела.

„ Разбрахме се те да създадат юридически разбор и оценка, ние също ще създадем и ще образуваме работна група с представители на Общинския съвет, с представители на жителите. Ще вземем решението, което най-хубаво за Пловдив. Мен в случай че питате е най-добре да го придобие Общината. А доколкото нашия юридически разбор към този момент ненапълно са го създали, единственият метод е да го купим “.

В хода на днешното съвещание на Общинския съвет бяха отхвърлени предложенията на „ Демократична България “ и на гражданската самодейност „ За парка “ за отчасти изменение на Общ устройствен план и за отреждане на частния парцел в зелена зона, както и за отчуждаване на терена. Относно признатото решение за започване на договаряния със притежателите на парцела юрист Тоня Стойчева, ръководител на гражданската самодейност акцентира:

„ Гражданското общество към този момент сподели, че е будно, ще следим какво се случва и ще се опитаме да запазим публичния интерес, който в тази ситуация е паркът да остане парк, той да е обществена общинска благосъстоятелност и при отчуждаването му, пазаруването му Общината да заплати това, което законът дефинира “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР