Да замениш луксозния петзвезден хотел в Дубай за българския арест

...
Да замениш луксозния петзвезден хотел в Дубай за българския арест
Коментари Харесай

Димитър Ганев за връщането на Божков: Или е направена някаква сделка, или невъзможност да се остане повече на това място

Да замениш първокласния петзвезден хотел в Дубай за българския арест има единствено две пояснения. Първото от тях е да е направена някаква договорка, само че не знам с кого и какво би представлявала такава договорка. Вариант номер две - неспособност да се остане повече на това място, на което е бил до този миг. Това сподели политологът Димитър Ганев в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Реакцията на Бойко Борисов за завръщането на Божков в България Ганев дефинира като естествена.

„ Няма общо взето по какъв начин по различен метод да реагира. След всяка една интервенция в границите на на това дело и на тези обвинявания изобщо на проблема „ Божков ", може да му нанесе единствено някакви пасиви. Така че не виждам по какъв начин по различен метод можеше да чакаме да реагира. Аз не мисля, че другите политически сили ще поясняват ли завръщането на Васил Божков по някакъв по-различен метод ", разяснява той.

Журналистът Стояна Георгиева разяснява и изнесените от прокурора по делото данни за връзки на предприемача с починалия към този момент Евгений Пригожин.

„ Това е част от парадоксите на българската прокуратура. Вчера се гледаше настояването дали Божков да бъде оставен в ареста и основанията бяха напълно ясени за какво той би трябвало да остане в ареста. Интересно за какво на това съвещание прокурорът реши да изкара такива данни, каквито те имали, както се оказа от преди две години и половина. А сред всичките тези 19 обвинявания, които са повдигнати на Божков, няма такова досега. Защо не са повдигнали такова обвиняване и за какво изобщо не е адресиран самият проблем? ", попита тя.

Георгиева разяснява, че ще е доста забавно какви ще са доказателствата за връзки със починалия водач на „ Вагнер ".

„ Прокуратурата твърди, че Васил Божков има бизнес интервенции в окупирания Крим. Така че в действителност нещо не се навързва, доста забавно какви доказателства могат да извадят за това си изказване ", счита тя.

По думите й, в случай че Васил Божков е сключил договорка, тя е с хората, които са създали невероятно неговото оставане в България преди три години и половина - Бойко Борисов и Делян Пеевски, уточни тя.

бТВ, „ Тази неделя "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР