Да закупиш къща, да вложиш средства в нея, а шест

...
Да закупиш къща, да вложиш средства в нея, а шест
Коментари Харесай

Подпис на грешен документ остави семейство на улицата

Да закупиш къща, да вложиш средства в нея, а шест години по-късно да останеш без дом, освен това - да дължиш пари на продавача. Историята е напълно същинска, а основната героиня е Адриана Петрова от Хасково. Преди 6 години тя закупува парцел. Преди 3 дни бива наложително изведена от него. През 2013 година нейният татко продава фамилното жилище, като разделя парите сред нея и сестра ѝ. Адриана би трябвало бързо да откри нов дом, в който да живее дружно с мъжа си Ганчо. Започва да търси парцели в Минерални бани, защото са по-евтини от тези в Хасково.

След известно време я намира Христо Гогов. Мъжът самичък предлага да ѝ продаде двуетажната си къща. Цената на парцела обаче е прекомерно висока - 30 000 лева От друга страна, положението му е плачевно, спомня си Ганчо. " Преди да ни откри го бил давал чартърен. Хората си гледали конете на втория етаж. Покривът беше пропаднал, правили сме главен ремонт. Дъските по пода ги нямаше ", споделя той, представен от Trafficnews.bg. Двамата с Адриана отклонили офертата. Гогов обаче предложил да смъкна цената.

" Новото предложение беше 12 000 лева против цялата къща. Едва откакто отидохме в общината, разбрахме, че Христо има сестра. Той сподели, че от дълго време живеела в Испания, била омъжена там и надали щяла да се върне. Даже не познавал племенничката си, тя пък не говорила добре български, завалвала го ", описват двамата. По думите им се наложило да заплатят налозите на парцела за последните осем години и да открият нови партиди за вода, защото до оня миг тя била спряна. Земята под къщата пък била общинска. Адриана обаче била в невъзможност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР