Да закупим ли имот по време на криза? Какви са

...
Да закупим ли имот по време на криза? Какви са
Коментари Харесай

Имотите скачат, но и интересът се засилва

Да закупим ли парцел по време на рецесия? Какви са цените, прогнозите и икономическите фактори. " Пазарът е резистентен и няма какво да го бутне. Ще има повишаване на недвижимите парцели с 10% на годишна база. Това съобщи за " Твоят ден " Христо Спасов, шеф на организация за недвижими парцели.

По думите му е значимо дали вложителите ще запазят цените си допустими. " Вече има " такса инфлация ". С нея се застраховат за хиперинфлация, която не виждам да е допустима. Има 20% усилване на търсенето на парцели от началото на войната в Украйна ", показа той.

От своя страна инж. Любомир Качамаков, вицепрезидент на Eвропейската федерация на строителната промишленост (FIEC) и ръководител на Оперативна програма на КСБ – София споделя, че цените на материалите са поскъпнали с 30-40%, а процесът още не е спрял. " Реалният % за самото строителство ще е доста над 10%. Очакваме цената на високото строителство да бъде увеличено с 30 до 40%. Затова се опитваме да индексираме договорите си, където е допустимо " уточни той. 

На този декор Александра Янчева се е насочила към закупуване на жилище във Варна, а за нея с изключение на цената е значима и местоположението. Прави й усещане повишаването на парцелите в морската столица. " Определено има инфлация и обезценяване, това ме подтиква да закупя парцел, тъй като виждам къде действително са вложени парите ми и няма по какъв начин да се стопят ", споделя тя. Ръстът в цените на парцелите е сред 5 и 10%, само че все пак търсенето е мощно. Брокерите регистрират, че в този момент е един от най-хубавите моменти за покупка на парцел. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР