Да захапеш подадена от приятел ръка придоби буквален смисъл по

...
Да захапеш подадена от приятел ръка придоби буквален смисъл по
Коментари Харесай

По време на държавна визита: Президентът на Австрия бе ухапан от кучето на молдовския му колега

Да захапеш подадена от другар ръка закупи дословен смисъл по време на формалното посещаване на президента на Австрия в Молдова , когато „ първото куче “ на страната го ухапа.

Но кучешкото нарушаване на интернационалния протокол не съумя да утежни връзките сред двете страни и Александър ван дер Белен бързо елементарни на четириногия любим на молдовската президентка Мая Санду.

По време на среща за присъединението на Молдова към Европейски Съюз, президентът Санду показва на ван дер Белен до момента в който се разхождат в градината четириногия си другар Кодрут. Когато се навежда да го погали, захапката на кучето бързо щраква към ръката на австрийския държавен глава.

 
Moldova's " first dog ", Codrut, forgot diplomatic protocol when meeting Austrian President Alexander Van der Bellen, going straight in for the bite instead of politely shaking paws.

For the latest news, visit
— SBS News (@SBSNews)

Мая Санду неотложно сервира опрощение и изясни, че животното се е стресирало от огромния брой хора наоколо. Малко по-късно  Александър ван дер Белен се появи в Народното събрание в Кишинев с превързана ръка. „ Това беше дребна рана, която беше обработена с превръзка, президентът се усеща добре “, оповестиха от неговата администрация.
 
 Австрия президент куче скриншот ФБ Мая Санду

За да подчертае, че не се сърди на Кодрут, президентът на Австрия написа и пост във Инстаграм. „ Всеки, който ме познава, знае, че съм огромен фен на кучета и разбирам  вълнението на Кодру. Той беше нервозен поради всички хора към него “, показа ван дер Белен.

                 

А с цел да покаже, че е дал прошка на кучето, австрийският президент прати дребна играчка за Кодрут по неговата господарка Мая Санду в последния ден от визитата му в страната.

Президентът на Молдова е осиновила кучето, откакто било блъснато от кола .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР