Меси идва в Ню Йорк и нюйоркчани плащат през носа, за да го видят

...
Да видите дебюта на суперзвездата на футболиста Лео Меси в
Коментари Харесай

Да видите дебюта на суперзвездата на футболиста Лео Меси в района на Ню Йорк може да ви струва колкото вечеря със стек в Peter Luger.

Мачът на Inter Miami CF в събота бележи първия мач на Меси от редовния сезон във Висшата лига по футбол и търсенето да го види изпраща цените на билетите с почти 1000% по-високи, отколкото обикновено са за Ню Йорк Ред Булс.

Търговецът на билети VividSeats каза пред CNN, че средната цена за мача този уикенд е средно $483. Това е доста над обичайните $46, които струва да вземете билет за отбора на MLS, който играе в Харисън, Ню Джърси (на половин час път от Манхатън).

Търсене във VividSeats разкрива, че някои места струват до $3600 за първия ред, но трябва да закупите и четирите, общо близо $15 000. Разбира се, има много по-евтини места, като някои са „ниски“ като $345.

 Този уикенд Меси ще дебютира в района на Ню Йорк. class= Този уикенд Меси ще дебютира в Ню Йорк. Кевин С. Кокс/Гети изображения

За Ню Йорк Ред Булс появата на Меси е „набираща тенденция като най-горещия билет за Ред Бул от повече от десетилетие“, каза говорител на VividSeats пред CNN. Вторият най-скъп мач за билет беше приятелски с ФК Барселона през юли 2022 г., когато билетът струваше около $270.

Цените за мачовете в МЛС, в които играе Меси, скочиха, откакто 36-годишният играч влезе в американското състезание. Той също е в гореща серия от пристигането си в Америка миналия месец. Миналия уикенд той помогна на Интер Маями да спечели титлата за Купата на лигата и отбеляза първия трофей на клуба. Купата на лигата е ежегоден турнир между MLS и мексиканската Liga MX.

Натискът за Меси само се засилва този уикенд, когато Интер Маями се опитва да се изкачи от последното място в класирането на MLS и вероятно да влезе в битка за плейофите, тъй като сезонът наближава своя край през октомври.

„Манията на Меси“ се простира и отвъд терена. Apple каза, че абонаментите за техния пакет за стрийминг на футбол са скочили, след като Меси се присъедини през юли. А Adidas каза, че търсенето на фланелката на Меси е „наистина безпрецедентно“, предизвиквайки натрупване на поръчки до октомври.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР