Да вдигат тежко, да вдишват опасни миризми и мръсен въздух

...
Да вдигат тежко, да вдишват опасни миризми и мръсен въздух
Коментари Харесай

Кои домашни задължения са вредни за бременните

Да подвигат тежко, да вдишват рискови миризми и замърсен въздух – това са много вредни неща за бременната, близки до мозъка. Но има дами, които просто не се стопират и, нагледно казано, местят дрешници даже, когато влязат в деветия месец.

При почистването на дома има и други характерни действия, които са в графата за бъдещите майки:

- разбъркване на мебели,

- разчистване на котешката тоалетна,

- работа със стълба или качване на стол, да вземем за пример с цел да се доближи някой висок долап,

- окачване на корнизи и завеси,

- ремонтни работи,

- прекалено прегъване и клякане, с цел да се набута нещо под леглото...

Тези неща ще би трябвало просто да ги прави някой различен, а бременните се постанова да се срещнат по-подробно с това какво е рационално да вършат сами, с цел да имат чисто и подредено жилище, и да бъдат здрави и бодри.

Влажно разчистване

Ако лекарят не е предписал друго и позволява леки физически натоварвания, бъдещата майка може умерено да обира прашните места с влажна забрадка. Просто би трябвало да не помни за миенето на пода на колене и ходенето върху хлъзгав под. Слава богу, измислени са по-добри способи за разчистване от парцала. Запомнете – никакво навеждане и натоварване на гърба.

За да се избегнете натоварване на гръбначния дирек, може да употребявате специфичен корсет за бременни.

 

Пране

Тук е мястото да напишем ода за пералните машини, облекчаващи живота на всяка стопанка, само че по-важно е да предупредим бременните за нещо обикновено, откакто пералнята спре.

В никакъв случай не вдигайте и не носете цялостен панер с изпрани облекла, тъй като повдигането на тежести носи риск да се отлепи плацентата и заплахата бременността да се прекъсне е огромна.

Мокрите облекла могат да тешат повече от 10 кг – не си и помисляйте да вдигате едновременно!

Битова химия

В този внимателен интервал от живота си се старайте да чистите без нападателни препарати, съдържащи амоняк, хлор и други корозивни детайли – рискови са за бременните. По-добре се обърнете към „ бабешките “ средства за разчистване – сода бикарбонат, лимонова киселина, оцет и екологични препарати: перилни прахове, вода за уста, течност за измиване на прозорци и така нататък - те нямат остра миризма, не раздразват кожата и не съдържат нездравословни субстанции за околната среда

Ако пък толкоз се постанова да употребявате препарати, които съдържат хлор, слагайте маска и ръкавици. Заменете праховете и спрейовете с течни артикули, те са по-безвредни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР