Да възпитаваш е мисия.Скъпи съотечественици,Честит Ден на народните будители!На този

...
Да възпитаваш е мисия.Скъпи съотечественици,Честит Ден на народните будители!На този
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски: Да възпитаваш и да вдъхваш любов към знанието е мисия

" Да възпитаваш е задача.

Скъпи съотечественици,

Честит Ден на националните будители!

На този ден отдаваме заслужена респект на българските възрожденски писатели и революционери, които с думите и делата си дадоха самочувствие на народа ни и подтикнаха духа му към битка за държавен суверенитет. Това е и денят, в който демонстрираме уважението си към хората на словото, на мъдростта и националното съзнание, хората, които възпитаваха генерации наред в обич към българското и поклонение пред Отечеството ни ". Това се показва в обръщението на Цар Симеон II във връзка Деня на националните будители, което е повторено от 2008 година и оповестено във Facebook страницата на Сакскобургготски.

В него той показва, че на този ден държи да се обърне най-много към българските учители, тъй като те са днешните будители.

„ Знам с какво възприятие на отговорност те възпитават актуалните младежи и какви старания поставят, с цел да развиват качествата им и да обогатяват знанията им. Давам си сметка какви компликации преодолява учителското съсловие в наши дни, с цел да пази престижа на българския преподавател. Искрено оценявам труда на преподавателите и тяхната безрезервност. Да възпитаваш през днешния ден младото потомство, да откриваш гении, да вдъхваш обич към знанието и най-много да мотивираш е задача ”, показва още Симеон Сакскобургготски.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР