„Да върнем младите в България с номер 18, на 26-ти

...
„Да върнем младите в България с номер 18, на 26-ти
Коментари Харесай

Eлена Йончева: Да върнем младите в България с номер 18, на 26-ти май

„ Да върнем младите в България с номер 18, на 26-ти май ". Това прикани лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " за идните евроизбори Елена Йончева на среща с жители в Монтана. Тя изясни, че България се срутва демографски, всяко 10-те село у нас изчезва. Йончева добави, че има данни, че скоро ще се превърнем в демографска пустиня - 60% от територията на страната ни да бъде обитаема от по- малко от 10 души на квадратен километър. „ Какво може да се направи против това? Трябва да има работеща стопанска система. Трябва да има политика към младите фамилии и ние можем да го реализираме ", безапелационна бе лидерът на листата на левицата. Като ограничения, заложени от Българска социалистическа партия, тя уточни фамилното подоходно облагане; да бъдат понижени налозите за работещи фамилии с деца с по 50 лева на дете; за всяко второ и трето дете да бъдат давани по 6400 лева.; безвъзмездни детски градини, да се оказва помощ при покупка на първо жилище. „ Трябва са има и тласъци за дребния и междинния бизнес - да се oлекоти тежкият позволителен режим за започване на бизнес ", изясни тя. По думите й заплатите у нас би трябвало да са съпоставими с европейските по отношение на локалния стандарт и локалната покупателна способност- левицата ще се бори за общ стандарт за минимална европейска заплата и пенсия. Не на последно място тя акцентира, че с цел да останат младите у нас, би трябвало да има качествено опазване на здравето и обучение. „ 60% от българите, които през днешния ден приключват приблизително обучение, са функционално необразовани. За да се оправим с това, предлагаме преди всичко парите да не следват ученика и да има един учебник по един предмет ", разяснява Йончева. В сферата на опазването на здравето тя акцентира,че главното е опазването на здравето да не е бизнес, лечебните заведения да не са търговски сдружения, да се понижи Данък добавена стойност за медикаментите. „ Искаме да останем тук и да живеем и да се трудим в България. Искаме нашите родственици да се върнат от чужбина. Те обаче няма да се върнат, до момента в който нямат опция да се осъществят тук и да живеят естествен живот. Трябва да сложим завършек на тази престъпната тирания на ГЕРБ- като излезем на 26-ти май и гласуваме с номер 18. Така ще стартира възобновяване на България ", съобщи Елена Йончева.
Проф. Мариела Модева: Силата да реализираме смяна е във всички нас
„ Силата да реализираме смяна е във всички нас ", съобщи проф. Мариела Модева. Тя акцентира, че българският народ се надига и желае да вземе ориста си в свои ръце, с цел да има своя глас в Европа. „ Не е обикновено градовете, като Лом, да са в мизерия, да има безработица и да се обезлюдяват, при изискване, че Европейски Съюз одобри Дунавската тактика, че имаме стратегии за трансгранично съдействие. Не е обикновено Северозападна България да е най-бедният район в Европа, при изискване, че има тактика за районите на Европейски Съюз за равнене на стандарта на живот ", безапелационна бе проф. Модева. Тя акцентира, че левицата залага на грижа за всички генерации в България, равнопоставеност с другите европейски нации, младежка гаранция, която да е 5 милиарда евро и възрастта да се повиши до 30 години, детска гаранция, с цел да има отбрана за всяко дете, право на обучение и обикновено ниво на живот, да няма обществено изключване.
По- рано денем Елена Йончева и проф. Мариела Модева посетиха гр. Лом и се срещнаха с жители. Там те посетиха едно от първите читалища в България „ Постоянство 1856 ". На срещите участваха регионалният ръководител на БСП-Враца Ивайло Лилов, регионалният ръководител на БСП-Монтана Пламен Младенов, както и народните представители от района Атанас Костадинов и Илиян Тимчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР