Да, въпросът е защо човек с толкова нарушения и хващан

...
Да, въпросът е защо човек с толкова нарушения и хващан
Коментари Харесай

Алекси Кисяков за катастрофата в Панчарево: Защо човек с 20 нарушения е на пътя?!

" Да, въпросът е за какво човек с толкоз нарушавания и хващан два пъти пийнал да кара, продължава да е на пътя. Неговите близки къде са, те би трябвало да не позволяват това да се случва. Когато нарушаваме разпоредбите значи, че не обичаме своето тяло, не обичаме своите близки ".

Това сподели в ефира на Нова телевизия Алекси Кесяков, дълготраен началник на Пътна полиция и специалист по пътна сигурност, във връзка кошмарната злополука, която стана в Панчарево.

" При такива рискови обстановки и там, където умират доста души, би трябвало да се направи по този начин, както в Кресна, тези меки ограждения там попречват случаите и най-много изпреварването, което е причина за тежък случай. Когато стане тежко ПТП би трябвало да се направи по този начин, че да се попречи да стават други такива. В Кресненското дефиле направиха огромен пробив с забележими резултати и това е хубаво да се приложи на доста други места ", добави той.

" Всяко ПТП е едно комплицирано събитие, тече следствие, въобще доста процедури. Този, който се качва на колата пийнал си мисли, че разпоредбите не важат за него, това е главната неточност. Опитът на Министерство на вътрешните работи да организира широкомащабен надзор въздейства на ситуацията, само че това би трябвало да е всеобща процедура и изисква време, с цел да даде нужните резултати ", сподели още той.

" Пътят е подобен, какъвто е, когато участваме в придвижването обаче, би трябвало да караме съобразено и следено, с нараснало внимание ", счита Кесяков.

Той добави, че има доста проблеми по пътната инфраструктура, че пътищата не са от най-хубавите, само че би трябвало да се внимава - нещата зависят и от водачите: " Високата скорост убива хората ".

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР