Да, този човек се разхождаше по пловдивски улици днес. Мъжът

...
Да, този човек се разхождаше по пловдивски улици днес. Мъжът
Коментари Харесай

Да, това е снимано в Пловдив! Талибан кръстосва спокойно главна улица на града

Да, този човек се разхождаше по пловдивски улици през днешния ден. Мъжът с типично облекло за ислямските теокрации крачеше бързо по бул. „ Васил Априлов” пред погледите на стотици пловдивчани. Редица от тях помислиха, че това е просто атрибут от филм, който снимат в Пловдив, само че други бяха съществено обезпокоени от типа на мъжа, написа Трафик нюз бг.
Докато за Западна Европа сходни дрехи са нещо изцяло типично, то нашите географски ширини, това е към момента нещо непознато. Въпреки това в Столипиново и ромските махали в Пазарджик все по-често мъже могат да бъдат видени с чалми и бели плебеи.
В България от края на 2016 година носенето на бурки бе неразрешено. Въпреки опитите да се забранят всевъзможни религиозни знаци, които могат да се сложат в графата „ радикални”, това не се случи.
Вместо това Народното събрание одобри закон, с който се не разрешава облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или полупрозрачни облекла, покривала, наметала, мрежести платки, маски или други сходни детайли, които прикриват отчасти или скриват изцяло лицето.Глобите са 200 лв. при първо нарушаване и по 1500 лева за всяко последващо.
Чалмите обаче не попадат в този параграф и в този смисъл в облеклото на мъжа няма нищо неправилно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР