Да, това е една тема, която се работи много отдавна

...
Да, това е една тема, която се работи много отдавна
Коментари Харесай

Синдикалист обвини наследника на Валери Симеонов за липсата на повече пари за нощния труд

Да, това е една тематика, която се работи доста от дълго време – от средата на тази година. Това съобщи ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов по тематиката " нощен труд " за 25 стотинки на час.
Манолов беше безапелационен – предлагаме добавката за нощен труд да се дефинира като % – от минималната работна заплата. Половин % от минималната работна заплата прави 2,55 лв.. Въпросът беше, че когато всички бяхме съгласни, новият вицепремиер Марияна Николова сподели, че бюджетът бил приключил т.е признат, общественият министър Бисер Петков я поддържа и отидохме на основаване на работна група т.е. " гледайте си работата " . Това е въпиюща политическа неумелост, ядосано съобщи Манолов пред bTV.
Все отново ръководителят на КТ „ Подкрепа” разгласи, че няма да е краен черноглед, тъй като може да има сделка на някое друго съвещание на Тристранката. Но той не пропусна да посочи и, че работодателите са съгласни, че е доста малко 25 стотинки на час, само че не са споделили кое е обикновено и на кое са съгласни.
Според Манолов най-засегнати са работещите в опазването на здравето, сигурността, превоза. 450 000 души в България поставят редовно нощен труд. 10 години нощен труд състаряват организма с 16 години – пресметна са го хора, които са по-умни от мен, акцентира той.
Минималната работна заплата
Този диалог ми омръзна – на мен ми беше 25-ти подобен диалог. Той е като за четиримата светци и слона. Всички страни упорстват за едно и също и най-после решението се взема от оправомощената страна (т.е. правителството). Нито ще влезем в Шенген, нито в еврозоната с такива приходи. Холандците ще си кажат – по какъв начин тези диваци с 500 евро на месец ще влязат в еврозоната. Но тъй като капиталът има егоистична природа, си гледа своите ползи, разпали се Манолов по безконечната тематика.
Според него 560 лв. минимална заплата са незадоволителни, само че темповете на нарастване са прилични. Ако от 1997-98 година минималната заплата беше растяла с прилични темпове, в този момент щяхме да сме на друго място, акцентира Манолов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР