Да!. Това беше единствената дума, която депутатът Христинка Иванова каза

...
Да!. Това беше единствената дума, която депутатът Христинка Иванова каза
Коментари Харесай

Коя е депутатката Христинка Иванова, убеждаваната да напусне ИТН?

" Да! ". Това беше единствената дума, която депутатът Христинка Иванова сподели на конференцията от преди дни на " ИТН ". Макар изявата ѝ да беше къса, точно това събитие я изстреля във фокуса на публичното внимание, разяснява Българска национална телевизия.

На конференцията си през вчерашния ден " ИТН " пуснаха запис на диалог сред Иванова и към този момент отделилия се от партията състезателен министър в оставка Радостин Василев, в който той я убеждава да го последва.

В записа, който беше съвсем единствената опция на аудиторията да чуе гласа на Иванова, тя споделя: " Аз мога да си отида и на село ", обяснявайки, че не държи непременно да остане в Народното събрание.

Политическата кариера на Христинка Иванова потегля от Долна Митрополия в далечната към този момент 2007 година. Тогава Иванова е част от листа, само че за локални избори и от името на Национална движение „Симеон Втори". Няколко години по-късно - през 2013 година, името ѝ към този момент се свързва с друга партия - учреденото от Меглена Кунева придвижване " България на жителите " - като общински ръководител за Долна Митрополия.

След като става част от " ИТН ", Христинка Иванова влиза в листите за парламентарните избори предходната година, само че на неизбираемо място. След като досегашният ѝ съпартиец Радостин Василев е определен за състезателен министър обаче, на негово място в Народното събрание влиза Венцислав Петков. След като и той е изтеглен от Василев към Спортния тотализатор, редът за депутатско място идва на идващия в листата на " ИТН " - Димчо Дешев. Той обаче се отхвърля, което се трансформира и в късмет за Христинка Иванова.

Като депутат, Иванова е член на две комисии - по въпросите на децата, младежта и спорта и по земеделието, горите и храните. Международната ѝ активност пък включва присъединяване в цели шест групи за другарство - с Австралия, Египет, Канада, Колумбия, Швейцария и Япония.

Макар в уеб страницата на Народното събрание да няма никаква информация за нейния трудов стаж, инспекция в онлайн пространството демонстрира, че преди да влезе в огромната политика, Христинка Иванова се е занимавала с образуване на фамилни тържества, както и на ритуални обреди. И тази част от биографията ѝ се осъществя в Долна Митрополия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР