Да те наградят, заради любимото ти занимание.Това се случва на

...
Да те наградят, заради любимото ти занимание.Това се случва на
Коментари Харесай

Незрящ получи награда за сканирани книги

Да те наградят, поради обичаното ти занятие.Това се случва на Павлин, който получава 400 лева, тъй като е дарил книгите, които е сканирал и на библиотеката към Националното читалище на слепите " Луи Брайл ". Как една елементарна книга може да стане налична и за незрящите, вижте в идващия репортаж.

Павлин обича да чете, само че дребна част от книгите са напечатани на брайл. С помощта на актуалните технологии книгите, въпреки и по-трудно, са налични и за незрящите.
Павлин: Аз съм огромен фен на книгите. Започнах да взимам книги, сканирах ги, обработвах си ги и съхранявах в комфортен за мен формат.
Специална стратегия оказва помощ на Павлин да „ чете ” книгите, откакто ги сканира. Въпреки, че процесът е дълъг, сканирането на книги е измежду обичаните занимания на Павлин и не мисли да се отхвърля. Разказва, че с получените 400 лв. като премия, ще продължи да зарежда безплатно библиотеката на Националното читалище на слепите с още модерни книги.
Павлин: Всъщност не е премия. Това е принос за това, че съм съдействал с моя труд, който съм го дал на Националното читалище за слепи " Луи Брайл ".
Павлин е човек на мощните чувства. Обича рисковите прекарвания – към този момент е скачал с бънджи и парапланер, счита да скочи и с парашут.

Павлин: Чувството е все едно асансьор те издига на горе и още едни завихряния, които ги усещаш с вътрешностите си и не знам къде, само че чувството като цяло е доста мощно, приземявайки се на мен ми трябваха най-малко 5 мин., до момента в който се успокоя, тъй като адреналина бушуваше в мен.
Павлин обаче признава, че неналичието на зрение го лимитира, макар че четириногият Марвин е неразделно до него.
Павлин: Най-много ме е гняв, че не мога да карам кола, да вземем за пример. Въпреки че сме го правили с мои другари, давали са ми да карам с тяхна помощ. Усещането е, че натискаш педала, усещаш кормилото в ръцете си и е напълно друго.
За себе си Павлин счита, че е постигнал повече в живота, в сравнение с е очаквал. Работи IT компания, има брачна половинка и 7-годишна дъщеричка. И въпреки всичко – има неща, които би желал да се трансформират:
Павлин: Държавата да дава повече благоприятни условия на хората в неравностойно състояние. Те да могат да работят на равно с останалите, да имат късмет да се изявяват и мисленето на хората да се промени в позитивна посока към нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР