Да свалиш дори струните на цигулката си на летището като

...
Да свалиш дори струните на цигулката си на летището като
Коментари Харесай

За безопасност: Летище Пловдив свали струните от цигулката на най-известните ни лютиери

Да свалиш даже струните на цигулката си на летището като мярка за сигурност. Това се е случило на двама от най-хубавите и известни български лютиери - Христо и Ева Маринови - Марино, на Летище Пловдив преди полет за Милано Бергамо, Италия, на 5 ноември.

" Бяхме принудени от чиновниците по сигурността да свалим струните на цигулката, с цел да не бъдат иззети и изхвърлени, и да ги оставим на родителите ни които ни изпращаха на летището. Струните били считани за “режещи предмети ” и по тази причина евентуално рискови ", написа в обществените мрежи Ева Маринова - Марино.

Ева и Христо са от Асеновград. Те са приключили най-престижното учебно заведение за лютиери в Кремона, Италия. На техните принадлежности свирят изтъкнати цигулари, а марката им " Маrino " е измежду най-известните в света. 

Всеизвестен факт е, че огромна част от музикантите вземат инструментите си с тях в самолета, изключително цигуларите, защото цената на един музикален инструмент може да надвиши милион евро.

Началникът на промяна на летището даже се " похвалил ", че преди време предиздвикал китаристи да махнат струните от инструментите си. Когато схваща какъв брой костват " режещите предмети ", въпреки всичко той предлага на Христо и Ева да ги оставят на родителите им, които ги изпращат на летището. 

Въпреки, че цигулките им не са изхвърлени, Ева е безапелационна: това не е цивилизовано отношение към един музикален инструмент и предизвестява всичките си познати музиканти да не пътуват от и за Летище Пловдив " досега, в който чиновниците по сигурността не покажат по цивилизовано отношение към струнните музикални принадлежности ".

Махането на струните може да опропасти концертът на някой музикант, защото неповторимият тон на всяка цигулка се извлича след фина конфигурация на струните.

От Летище Пловдив оповестиха пред публицисти, че служителят им по сигурността не е изтълкувал вярно наредбите за инспекция и е превишил пълномощията си, молейки фамилията да отстрани струните на цигулката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР