Да стартираш собствен бизнес е голямо предизвикателство. Особено ако не

...
Да стартираш собствен бизнес е голямо предизвикателство. Особено ако не
Коментари Харесай

Как да получите кредит за започване на бизнес

Да стартираш личен бизнес е огромно предизвикателство. Особено в случай че не разполагаш със личен капитал, а имаш потребност от финансова поддръжка. Много значим фактор за бизнес начинанието е деликатното обмисляне на разноските и обезпечаването на финансиране, поучават специалисти от Асоциация на кредитните медиатори. Има разнообразни стратегии и източници на финансиране за микро и дребния бизнес, само че достъпът е по-ограничен от този на огромните корпорации. Инвестиционен заем за дребния бизнес от банкова институция – една добра опция за основаване и развиване на започващи дребни предприятия.

Какво съставлява капиталовият заем
 
За да стартирате бизнеса си, ще имате потребност от в началото финансиране. За задачата може да употребявате персонални спестявания, да вземете пари на заем от родственици или съдружници, или пък да се възползвате от разнообразни финансиращи европейски стратегии. Но в случай че нямате тези благоприятни условия, тогава ще би трябвало да прибегнете до кредитиране от банкова институция. Банките оферират разнообразни артикули за дребния бизнес, като да вземем за пример капиталов заем.
 
Хората постоянно бъркат оборотния заем с капиталовия заем, тъй като за тях всеки заем е инвестиция. Но има основна разлика сред двата типа. Оборотният заем е за краткосрочни цели – придобиване на първични материали и материали, артикули, други краткотрайни активи, за покриване на краткотраен дефицит от средства за обслужване на настоящи заплащания. Инвестиционният заем е за дълготрайни цели и финансира дълготрайни материални активи – например машини и уреди, от които ще се създават артикули и услуги. Затова капиталови потребности не би трябвало да се финансират с оборотни заеми. Освен това, за разлика от заемите за оборотни средства, капиталовите заеми се отличават с по-ниски лихви.
Инвестиционен заем за дребния бизнес
 
За да се развива един бизнес или с цел да стартирате нов, са ви нужни финансови средства. Важно е да намерите най-подходящия заем за вас, който дава отговор на капиталови потребности на компанията ви. Инвестиционният заем за дребния бизнес е подобаващ за:
 
    разширение и модернизиране активността на компанията

    финансиране на нов план, артикул или услуга

    покупка на машини, уреди, професионално съоръжение, транспортни средства

    покупка на неподвижен парцел

    градеж, ремонт и уголемение на пространства за бизнеса

    рефинансиране на заеми
 
Тъй като банката изисква от кредитоискателя да взе участие със лични средства – най-малко 20% от общите разноски за капиталовия план, то финансирането може да бъде до 80% от размера на цялата инвестиция.
 
 istock istock
Относно валутата при тези заеми, може да избирате сред лв., евро или щатски долари.
 
Лихвеният % се дефинира според от финансовия профил на клиента, като някои банки дават гратисен интервал. Други банкови артикули пък оферират променлива рента.

Заслужава ли си да обедините заемите си

Инвестиционният заем може да бъде гарантиран, само че до избрани суми банките не изискват поръчителство. Обезпечението може да бъде с активи на кредитополучателя или трети лица: движимо и недвижимо имущество, парични средства, скъпи бумаги, взаимни фондове и други
 
Кредитът се погасява посредством парите, генерирани от инвестицията, както и със средства от активността на кредитоискателя. Хубавото на този тип заеми е, че изискванията за погасяване са гъвкави и съобразени със съответния бизнес и спецификата му.

Как да изберете най-подходящия капиталов заем за вашия бизнес
 
Преди да пристъпите към тегленето на заем за инвестиция, би трябвало да се уверите, че вложените средства ще се умножат и ще спечелите задоволително, с цел да можете да изплащате заема без проблем. Трябва да вземете поради всички условия по заема, освен какъв брой ще е лихвата, тъй като от време на време ниската рента не е гаранция, че заемът е преференциален.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР