Да станеш световен шампион е трудно, но още по-трудно е

...
Да станеш световен шампион е трудно, но още по-трудно е
Коментари Харесай

Световният шампион брани първото място

Да станеш международен първенец е мъчно, само че още по-трудно е да защитаваш години наред първото място. Така е освен в спорта, само че и в рисково конкурентния авто бизнес. В него международен първенец по продажби при SUV моделите отдавна насам е Honda CR-V. Днес петата генерация на автомобила към този момент е на пътя със задачата да отстоява водещите си позиции в най-бързо развиващия се сегмент на средноразмерните SUV-ове.

 54-2-6kol

Японският производител пусна новия CR-V на първо време на огромен пазар като Съединени американски щати, където се генерират големи продажби. От тази есен моделът се предлага и в България в неговата европейска версия, която наподобява на външен тип на американската, само че в това време има и доста разлики. Купувачите тук получават автомобил с по-стегнато окачване, по-мощни спирачки и изменени настройки на ходовата част, с цел да бъдат задоволени по-високите им условия във връзка с пътното държание и комфорта. В гамата отсъства обичайното за Европа дизелово задвижване, което не е изненада на фона на пониженото търсене на този вид мотори на Стария континент. Жалко, тъй като от позициите си на най-големия производител в света на мотори с вътрешно горене Honda създаде чудесни дизелови мотори в последните години.

 54-1-6kol

Занапред CR-V ще се предлага с бензиново задвижване, а в близко бъдеще – и с хибридно. Към днешна дата под предния похлупак работи 1,5-литров елемент с турбо пълнене. Бензиновият мотор е приспособен особено за новия SUV и във връзка с мощността и на икономичността. Моторът е разполагаем в две равнища със 173 к.с. и 220 Нм в композиция с 6-степенна механична скоростна кутия, и със 193 к.с. и 234 Нм в комбиниране с автоматизирана CVT трансмисия. Въпреки понижения работен размер спрямо предходния 2,0-литров мотор, мощността е увеличена. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 9,3 секунди, а оптималната скорост е 211 км/ч. С ниските си равнища на отделяните въглеродни излъчвания новият мотор е първенец във връзка с болната тематика в промишлеността – екологичността.

 dsc_9419

Купувачите избират освен сред два вида трансмисии, само че и сред предно и двойно предаване. Проходимостта на автомобила става по-голяма с новата система 4х4 и нараствания пътен луфт до 20 см. По-широките гуми и джанти също способстват за по-голяма сигурност в офроуд условия. Технологията за задвижване на четирите колела се ръководи електронно съгласно моментната обстановка за усъвършенстване на разхода на гориво и обезпечаване на най-хубаво сцепление, като до 60% от въртящия миг може да се изпрати към задните колела.

 dsc_9417

Новият модел е по-лек и по-здрав, с усъвършенствана шумоизолация и високачествени материали. Шумът в пътническата кабина е редуциран до най-малко. Това е реализирано посредством общоприета система, която ползва тон с противоположна фаза, който заглушава следения посредством вътрешни микрофони звук от мотора. Тишината за пасажерите е комбинирана с лукса на типичното за високия клас хидравлично окачване, което обезврежда вибрациите по неприятни настилки. Стандартни са и LED светлините, които основават безпогрешно разпознаваемо наличие на модела.

 dsc_9424

7 места в кабината

Новият модел Honda CR-V за първи път предлага настаняване на 7 души в пътническата кабина. Допълнителните седалки на третия ред са комфортни и с необятно пространство за краката, което усилва комфорта при по-дълги пътувания. Със същата цел мястото сред седалките на първия и втория ред е увеличено с 5 см.

 dsc_9430

Големият багажник е подготвен да побере доста товари. Обемът му е 561 л при обикновено състояние на седалките, а при сгъването им се усилва над 1750 л. Дъното може да се слага на две равнища за по-добрата организация на транспортираните предмети. Предлага се електрическа врата със датчик, която се отваря и затваря безконтактно до разнообразни степени по височина (за по-ниски гаражи). Благодарение на по-големия си отвор багажникът побира велосипед.

 dsc_9457

Системите за сигурност са в серийното съоръжение

Новият модел Honda CR-V има изострени „ сетива “, които засичат всичко, което се случва в близост и спомагат за навременна и съответна реакция от страна на лидера. Системите за сигурност са обединени в пакета Honda Sensing. Включените в него системи подсигуряват върхово равнище на сигурност за пътуващите на борда и за останалите участници в придвижването и това е в общоприетото съоръжение.

 54-3-6kol

Системата за автоматизирано прекъсване се задейства тогава, когато датчиците уловят риск от преден конфликт с пешеходец или транспортно средство и липса на реакция от страна на лидера. Преди да се задействат спирачките, водачът получава звуково и светлинно предизвестие за заплахата.

 dsc_9434

Системата за придвижване в определената лента предотвратява нежелано престрояване посредством интервенция на електрическото сервоуправление на кормилото. Това се случва, когато автомобилът напуща лентата без мигач, като в избрани сериозни условия може да се приложи и спирачно изпитание. Отделна система се грижи за това колата да се движи в средата на лентата, с цел да се понижи вероятността за автоматизирано поправяне на траекторията.

 dsc_9432

За удобното пътешестване по автомагистрала спомага адаптивният круизконтрол, който контролира скоростта съгласно обстановката и движещите се начело коли. За по-голяма сигурност тази система планува по кое време съществува заплаха от засичане от страна на други транспортни средства на многолентови автомагистрали.

 dsc_9446

Зад кормилото на CR-V лидерът мъчно ще „ проспи “ някой от пътните знаци, защото те се пресъздават на екрана на таблото. Системата за различаване на знаците обезпечава работата на функционалността за автоматизирано адаптиране на скоростта съгласно рестриктивните мерки на пътя. Радарите на борда наблюдават мъртвата зона на видимост в профил и зад автомобила, а камерата за заден ход дава общоприетоо и широкоъгълно изображение „ от птичи взор “.

 dsc_9409
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР