Да станеш майка определено е едно от най-хубавите чувства, които

...
Да станеш майка определено е едно от най-хубавите чувства, които
Коментари Харесай

5 често срещани предизвикателства пред младите майки

Да станеш майка несъмнено е едно от най-хубавите усеща, които една жена може да изпита. Но това начало може да бъде много мъчно и осеяно с провокации.

Вижте кои са най-хубавите тактики за оправянето с най-честите проблеми, като кърмене, персонален живот и събаряне на килограми!

Снимка:  Shutterstock

Борбата с кърменето

Вероятно сте чували митът, че кърменето е натурален развой. Но за множеството дами това просто не е правилно. След време може нещата да се получат естествено, само че с цел да стане, са нужни работа и процедура. Със сигурност майките постоянно изпитват мощен напън от страна на лекарите, приятелите и фамилията си да кърмят своето бебе. И въпреки че цялата здравна общественост предлага кърменето поради изгодите, които то предлага както за новороденото, по този начин и за майката, някои специалисти предлагат дамите да изберат метода на хранене, който считат за най-удобен. С други думи: Ако постоянно сте напрегнати и смутени, до момента в който кърмите, това не е от изгода за никого.

Как да се справите: Ако кърменето не върви добре, потърсете помощ от експерт или друга майка, която е кърмила децата си. Поставете си за цел да се придържате към този метод на хранене най-малко един месец, защото може да отнеме толкоз време, с цел да свикнете и да превърнете процеса в нещо естествено. След това, в случай че към момента сте разочаровани, обмислете опцията да преминете на приспособено мляко.

Проблеми със брачна половинка

Много млади майки, които са предполагали, че бебето ще ги сближи с обичания им, са шокирани, когато открият, че това не е тъкмо по този начин. Възможно е даже да ви мине мисълта да се разведете със брачна половинка си и то по десетина пъти през първата година - и това е изцяло обикновено. В края на краищата приспособяването към новата ви роля на родители прибавя необикновено количество стрес даже в най-силната връзка. Жените може да считат, че брачният партньор им не схваща какъв брой мъчно е да се грижиш за бебето 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Междувременно мъжете изпитват по-голям напън отвсякога да съумеят в работата си и да обезпечат финансово фамилията си. Така че не е чудно за какво настроението в дома ви постоянно е всичко друго, само че не и сантиментално.

Как да се справите: Най-простото нещо, което може да извършите, е да седнете и да поговорите със своята половинка по отношение на отговорностите и натовареността ви. Понякога единствено да помолите брачна половинка си да поеме нощното хранене, с цел да се наспите в допълнение, или да пусне пералнята един път седмично, може да промени всичко.

Чувствате се дебели

Повечето дами считат, че да влязат в дънките си от интервала преди раждането на детето, ще бъде елементарно. За страдание обаче, в случай че не разполагате с бавачка на цялостен работен ден и персонален треньор, може да отнеме известно време, до момента в който тялото ви още веднъж замязя на вашето лично. Майките, които смъкват килограми незабавно, са малцинство. Най-често е нужна най-малко една година, с цел да съумеят дамите да се върнат към размера си отпреди бременността. Дори тези, които смъкват килограми бързо, могат да останат шокирани от измененията, които ще настъпят – разширени вени, косопад и т. н.

Как да се справите: Напомняйте си, че спомагателните килограми имат значима цел. Те оказват помощ за съхраняването на силата и мазнините, нужни за сполучливото кърмене. И макар че е добре да вмъкнете малко извършения в графика си, когато можете, пробвайте да не се фокусирате върху отслабването. Разходката с бебето в количката да вземем за пример е превъзходен метод да се включите в упражненията и да се освободите от напрежението.

Не знаете какво да вършиме с работата си

За майките, които се чудят, дали да се върнат на работа или да останат домакини, решението може да бъде трудно и множеството от тях ще продължат да се двоумят дали са създали верния избор. Да бъдеш самичък по през целия ден с бебето може да бъде изолиращо. Много от дамите, които остават у дома, откриват, че им липсват сътрудниците и средата, която е осигурявала работата им. В същото време пък тези, които избират специалността, постоянно се усещат претрупани от чувството за виновност, че не са с децата си от самото начало.

Как да се справите: Обърнете се към други майки, които се борят със същите проблеми като вас. Някой, който е минал към този момент по този път, може да ви даде добър съвет. Освен това си дайте повече време за размисъл, с цел да вземете най-правилното решение.

Снимка:  Shutterstock

Смятате, че би трябвало да сте съвършени

Опитите да бъдете съвършени несъмнено ще ви побъркат. Вместо да бъдете перфекционисти, стремете се просто да бъдете задоволително добра майка. Това значи да осигурите безвредна и любяща среда за бебето си, само че да приемете също, че ще вършиме неточности и те са нещо изцяло обикновено. И вие, и къщата ви ще бъдете разхвърляни. Отхвърлянето на мита за съвършената майка значи също по този начин да се противопоставите на желанието да управлявате деня на бебето си. Прекаленото внимание върху него може да го изнерви, тъй като и дребните деца като всички останали имат потребност да си почиват.

Как да се справите: Не се чувствайте отговорни, че слагате бебето си в люлката му за малко до момента в който обядвате или си взимате душ. Освен това приемете, че бебетата плачат и не си мислете, че това е симптом за неуспеха ви като родител, в случай че не можете незабавно да успокоите детето си. И най-важното, не обръщайте внимание на рецензиите от страна на фамилията, приятелите и непознатите по отношение на уменията ви на майка.

Елена Николова по материали от   /  Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР