Да станеш магьосник означава да се ангажираш с етичен кодекс

...
Да станеш магьосник означава да се ангажираш с етичен кодекс
Коментари Харесай

Худини, Копърфийлд и най-пазените тайни на магията

Да станеш вълшебник значи да се ангажираш с етичен кодекс и в никакъв случай да не разкриваш тайните си. Да смаеш публиката значи да намериш вълнуващи илюзорни способи да я накараш да се замисли по какъв начин тъкмо си съумял да направиш последния си трик.

Тук ще разгледаме някои от най-невероятните вълшебен секрети, изпълнявани в миналото.

Хората могат да включат Дейвид Блейн в този лист, само че в света на магията множеството магьосници го причисляват по-скоро към каскадьорите, способни на завладяващи подвизи на човешката устойчивост.

По-долу са показани някои умопомрачителни образци за вълшебен секрети, които към момента не можем да разбираем.

Хари Худини

Магията на Хари Худини е на респект и през днешния ден, и то не без съображение. Неговият най-труден и рисков вълшебен трик за бягство е прочут като "килията с водни изтезания ". При това безумно бягство Худини е затворил краката си в чифт чорапи, а по-късно е бил спуснат надолу в контейнер с вода.

1919: The Grim Game

We're up to our neck in lost films now, so pickings are getting slim. The Grim Game isn't amazing, but the novelty of seeing Harry Houdini as a leading man is worth at least one look.
— Pop Arena (@pop_arena)
След това резервоарът с вода, или килията, се скрива в долап със пердета и след няколко напрегнати минути Худини излиза от шкафа със свободни ръце и крайници. При инспекцията клетката към момента била крепко заключена.

Клетката на Худини е особено издигната в Англия и основаването ѝ коства хиляди лири. Апаратът тежал над 650 кг и съдържал над 1100 литра вода.

Худини извършва за първи път килията за водни изтезания в цирк "Буш " в Берлин през 1912 година Тя се трансформира в съществена част от номера му и остава може би най-пазената му загадка.

Копърфийлд и Статуята на свободата

Дейвид Копърфийлд остава един от най-популярните модерни фокусници, а триковете му очароват публиката от всички възрасти. Неговото удивително осъществяване остава това, когато през 1983 година той накара Статуята на свободата да изчезне пред телевизионна публика онлайн.

Истинска иновация и конспирация, трикът включваше покачване на голям чаршаф, с цел да се скрие статуята, и по-късно спускането му, с цел да се види, че тя е изцяло изчезнала. Хеликоптер, оборудван с операторски екип, минава през пространството, с цел да потвърди на 100 %, че статуята в действителност е изчезнала.

Обяснението на този трик наподобява изцяло невероятно и, несъмнено, Копърфийлд безусловно възвръща Лейди Либърти, до момента в който публиката гледа с учудване. Когато го питат за трика, Копърфийлд разяснява, че това е изказване за свободата, обясняващо "колко скъпа е свободата и какъв брой елементарно може да бъде изгубена ".

Пен и Телър

Запазена марка на американските илюзионисти и фамозни фокусници Пен и Телър е улавянето на патрони, което доставя наслаждение на публиката. Пен и Телър са един от най-известните и сполучливи вълшебен дуети на всички времена, които се изявяват като двойка от 1975 година насам.

Трикът "улавяне на патрон " кара публиката да се връща на шоуто им във Вегас година след година. И двамата членове на дуета са оборудвани с револвери и всеки от тях изстрелва патрон към другия. Забележително е, че и двамата Пен и Телър улавят патроните в устата си.

Хората, несъмнено, назовават този трик "мистификация ", само че дуото поставя доста старания, с цел да потвърди неговата легитимност. Те даже са помолили членовете на публиката да заредят авансово буквите на патроните, с цел да потвърдят, че те се изстрелват.

Динамо

Динамо е отговорът на Хари Худини през 21-ви век и защото публиката става все по-разумна за илюзиите, той би трябвало да работи малко по-усилено, с цел да притегли вниманието на феновете.

Динамо е международна звезда, има представления по целия свят и всеобщи почитатели, само че все пак съумя да изуми съвсем всички, когато през 2011 година се появи да върви по вода. Публиката наблюдаваше по какъв начин Динамо се качва на река Темза и като че ли върви по водата.

Обясненията за този трик просто не се удостоверяват и, несъмнено, Динамо не желае да ни каже по какъв начин е съумял да го направи.

Това е магия

Едно от най-удивителните неща, свързани с магьосниците и тяхната работа, е нейната непрекъснато разрастваща се природа. Триковете на Худини се извършват, модифицират и усъвършенстват и до през днешния ден и постоянно има нещо ново, вълнуващо и загадъчно, което да се опитаме да разберем.

Магията е антична форма на изкуство, която непрекъснато притегля нови гении и дава на публиката още повече благоприятни условия да развихри мозъка и въображението си до краен лимит.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР