Да станат електронни трудовата книжка и служебната книжка на държавните

...
Да станат електронни трудовата книжка и служебната книжка на държавните
Коментари Харесай

Предложение: Трудовите книжки да станат електронни

Да станат електронни трудовата брошура и служебната брошура на държавните чиновници оферират от “Демократична България ”. Те са внесли план за промени в Кодекса на труда, оповестиха от Демократична България. Вносители са Божидар Божанов и група народни представители от Демократична България.

Един от претекстовете е, че при загуба на хартиената трудова брошура хората мъчно могат да потвърдят трудовия стаж. Да бъде създаден електронен указател на заетостта, поддържан от Агенция по заетостта, съобщи Нова. В него да се вписват всички данни от трудовата брошура, оферират вносителите.

Работниците ще имат цялостен достъп до трудовото си досие, а данните им ще бъдат предпазени, тъй че работодателите им да не могат да виждат какви са били трудовите им хонорари при предходни работодатели.

Работодателите ще могат да автоматизират вътрешни процеси посредством системи за ръководство на човешките запаси, като автоматизирано изпращат посредством програмните интерфейси данни на регистъра.

Данните, които сега се подават към Националната организация за приходите, ще бъдат подавани автоматизирано към регистъра на заетостта и няма да има нови условия за оповестяване на трудовите правни отношения.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР