Да срещнеш любовта на живота си, онзи единствен човек, с

...
Да срещнеш любовта на живота си, онзи единствен човек, с
Коментари Харесай

Да обичаш един мъж 50 години – историята на София Лорен и Карло Понти

Да срещнеш любовта на живота си, оня единствен човек, с който искаш да изпиташ всички наслади , е въпрос на шанс, орис, случайност – или всичко взето дружно. А даже да имаш задоволително шанс това да се случи, в никакъв случай не можеш да си сигурен какъв брой дълго ще продължи любовта ви. Има истории обаче, които оборват даже най-големите скептици и потвърждават, че онази същинска и огромна обич, която продължава цялостен живот , в действителност съществува. Точно такава е историята на София Лорен и Карло Понти – обич, траяла половин век .

 София Лорен, Карло Понти Getty

Актрисата среща любовта на живота си по време на конкурс за хубост, в който взе участие, когато е единствено на 15 години , само че в началото той е единствено неин продуцент.
 Ето кои са 10 от най-дългите звездни бракове  Ето кои са 10 от най-дългите звездни бракове  Ето кои са 10 от най-дългите звездни бракове  Ето кои са 10 от най-дългите звездни бракове
Карло Понти стартира да я образова – учи я на обноски, отървава я от неаполитанския акцент, кара я да чете книги за изкуство и упорства да научи британски. И най-важното – пази я и се грижи за нея, тъй че сред двамата бързо се зараждат мощни усеща , макар че имат 22 години разлика във възрастта . Именно любовта посред им оказва помощ да преодолеят множеството трудности по пътя към щастието.

Първият проблем, пред който би трябвало да се изправят, е, че Карло Понти към този момент е женен и има две деца , а в тези години е било належащо да се получи позволение за бракоразвод от Ватикана. Но никой не дава такова на Понти, тъй че двамата отпътуват за Мексико през 1957 година, където той се развежда със брачната половинка си, с цел да се ожени за Лорен.

 София Лорен, Карло Понти Getty

Когато се връщат назад в Италия обаче, бракът им не е приет за легален и по този начин Понти е упрекнат в двуженство, а Лорен – в нелегално общуване. Двамата нямат право да се появяват дружно на обществено място, само че даже това не ги отхвърля да продължат да се борят за връзката си .
 Вдъхновяващи цитати от София Лорен  Вдъхновяващи цитати от София Лорен  Вдъхновяващи цитати от София Лорен  Вдъхновяващи цитати от София Лорен
София и Карло напущат страната, до момента в който решат правния проблем, и получават френско поданство. Така през 1965 Понти съумява да получи бракоразвод от някогашната си брачна половинка Джулиана във Франция и на 9 април 1966 публично се бракосъчетава със София Лорен .

„ Жената, която не обича минусите на своя мъж, не обича и него самия. “

Понти става освен неин брачен партньор, само че и непрекъснат продуцент на филмите, в които взе участие – „ Бокачо 70 “, „ Брак по италиански “, „ Вчера, през днешния ден и на следващия ден “ и други. Но Лорен не желае да бъде просто омъжена жена – тя желае да има семейство с деца и мечтае да стане майка. За страдание, това не е толкоз просто – актрисата претърпява два спонтанни аборта, след които се подлага на хормонално лекуване. София забременява на 34 години, тъй че лекарите ѝ предлагат да си почива и лежи като защитна мярка. Актрисата следва препоръките им и прекарва няколко усамотени месеца в Женева. На 29 декември 1968 се ражда първородният им наследник Карло Понти-младши, а четири години по-късно на 6 януари 1973 и вторият им наследник Едоардо Понти.

 София Лорен Getty

Карло Понти е неин брачен партньор, другар, продуцент, любовта на живота ѝ. Той я трансформира в дамата, която познаваме през днешния ден от огромния екран, и двамата дружно съумяват да устоят на всички удари на ориста . София и Карло живеят щастливи и влюбени дружно досега, в който през 2007 – годината на тяхната златна годишнина от сватбата – той умира от белодробни затруднения на 94. След това на въпроса дали би се омъжила още веднъж София Лорен дава отговор:

„ Не. Никога. Невъзможно е да обичам някой различен. “

 София Лорен, Карло Понти Getty
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР