Да спиш на работното си място е наказуемо. Ако не

...
Да спиш на работното си място е наказуемо. Ако не
Коментари Харесай

Три пъти „да“ на дрямка в офиса

Да спиш на работното си място е наказуемо . Ако не с уволняване, то сигурно с мъмрене, гледане на погрешно и отделяне от сътрудниците.

А би трябвало да е противоположното, демонстрират не едно и две изследвания.

Дрямката в офиса, с дълготрайност сред 30 минути и 1 час, покачва работоспособността, оказва помощ на мозъка да се освежи в средата на деня и въобще – има единствено позитивни черти и нито една негативна .

 сънливост Thinkstock

За страдание спането като цяло има неприятна известност, изключително когато е на работното място, тъй като сънят, считат всички, е висша демонстрация на мързел.

Всъщност сънят е значим за работата също както храната и водата. Мозъкът се затормозява и стопира да работи на оптимални обороти някъде преди обяд.

Закономерно се появява и гладът, а след него- непреодолимото предпочитание за сънливост.

 сънливост Thinkstock

Тъй като не е признато да се спи в офиса, всички се пробват да подтиснат прозявките и да върнат остротата на мозъка си с кафе, сокове и напразно браузване във Facebook до момента в който още веднъж пристигна вдъхновението за работа.

Ако не дремнем, се връщаме в обикновено положение едвам към 4 следобяд .

Де факто мозъкът ни си е взел нужната отмора и без сън, само че ние сме пропилели два часа от работното време, пробвайки се (напразно) да свършим някаква работа.

А какъв брой по-добре би било, в случай че дрямката в офиса се позволи .

Разбира се, не става дума да се проспива целия следобяд, а просто да не се гледа с неприятно око на някой, излегнал се обратно в стола и затворил очи за 10 минути.

И като последна поддръжка на следобедния сън в офиса ще споменем, че в някои от най-успешните компании в света, като Гугъл, офисната сънливост е освен разрешена, само че са основани и всевъзможни улеснения за нея , в това число и специфични капсули за сън.

Така че, какво предпочитате – да прекарате два часа в безсънен сън и блуждаейки, или да дремнете публично 30 минути и след това да продължите със служебните задания?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР