Да спечелиш Уимбълдън и да се смъкнеш с 4 позиции

...
Да спечелиш Уимбълдън и да се смъкнеш с 4 позиции
Коментари Харесай

Ранглисти: Джокович е №7 след триумфа, Димитров обратно в топ 20


Да спечелиш Уимбълдън и да се смъкнеш с 4 позиции в международната класация. Така наподобява странната действителност за Новак Джокович, която е обвързвана с обстоятелството, че тази година на Шампионата не се присъждат точки за класацията на АТР.

Така той загуби своите точки от купата преди година и от №3 слиза под №7. Това подкрепя и напредването с една позиция на Рафаел Надал, Стефанос Циципас, Каспър Рууд и Карло Алкарас. Другата смяна в топ 10 е изкачването под №10 на Яник Синер.

Липсата на точки докара до сериозен спад в ранкинга и за тенисисти като Матео Беретини, Иля Ивашка, Кристиан Гарин, Себастиан Корда, Давид Гофен и Мартон Фучович.

За сметка на това Григор Димитров прогресира с две позиции и е назад в топ 20 под №19.

Димитър Кузманов записва ново рекордно класиране и се намира под №171. Адриан Андреев остава трета ракета на България като при него има напредък от 19 позиции до №343.

Александър Лазаров е обратно с 16 места до №395, само че в актива му към момента не са точките, извоювани с купата в София в неделя.

Александър Донски и Габриел Донев са по-напред по отношение на предходното издание на класацията, а в топ 1000 се завръща и Пьотр Нестеров.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР