Да спечелиш медал от олимпийски игри е цяла наука, а

...
Да спечелиш медал от олимпийски игри е цяла наука, а
Коментари Харесай

Тервел Пулев: Олимпийските игри са вид война

Да спечелиш орден от олимпийски игри е цяла просвета, а положителното показване на най-важния състезателен конгрес на планетата е същинска война. Това е мнението на носителя на бронзово отличие в бокса от Лондон 2012 година - Тервел Пулев.

" Реално е много мъчно. Това си е един тип война. Зад тези старания стоят огромни екипи, олимпийски комитети, доста финансиране, доста разнообразни неща. В последна сметка те оказват въздействие на спортната форма. На спортистите не им е по никакъв начин елементарно да оправдават упованията, да носят такава отговорност. Около 11 000 индивида отиват на олимпийски игри, към 300 се връщат с медали. Това е едно необикновено събитие и несъмнено най-големият състезателен конгрес на планетата. Смесицата от това да срещаш велики митове, спортисти, които си виждал единствено по малкия екран, и самият ти да си участник в това огромно спортно събитие, е нещо необикновено. Веднъж се докосваш до него, имаш късмет да станеш звезда, да блеснеш. В същото време усещаш и напрежение. Не е единствено еуфория, празник и карнавал на всички спортове ", описа той.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

" Бивш олимпийски медалист няма. Това си остава за цялостен живот. Цялата тази компликация има голямо значение. Спортът е просвета. Много фактори въздействат ", сподели още боксьорът, който през днешния ден се изявява на професионалния кръг.

За Пулев присъединяване в Лондон остава незабравимо освен поради мястото му на почетната стълбичка, а и поради цялостната страст. На церемонията по откриването той се е срещнал с редица международни спортни звезди, а с помощта на някогашния капитан на националния тим по волейбол Владимир Николов, се среща в Кобе Брайънт.

" Запознахме се с Кобе Брайънт. Беше доста радушен. Разпита ни в какви спортове сме, какви сме. Много готино се държа ", описа Пулев.

Този път в Токио по трибуните няма да има аудитория, а съгласно Тервел дали това ще повлияе на спортистите, зависи от самостоятелната душeвност на всеки.

" Да се надяваме, че нашите спортисти ще завоюват това, за което са отишли. Цедката е жестока. Няма по какъв начин да не са най-хубавите ни спортисти там. Има хора, които прегарят, нямат самообладание. Има и такива, които са по-спокойни, даже им е по-добре, че се отсрочва. Убеден съм, че екипите на всяка една от федерациите са взели точните ограничения, с цел да може спортистите да са в точната форма в точния миг ", уверен е той.

В студиото Тервел беше със своя междинен наследник Аспарух, който обаче не се вълнува единствено от бокс. Наскоро боксьорът приветства и третото си дете - Самуил. Големият му наследник Калоян е на 13 години.

Снимка: Фейсбук

През септември 2021 година Пулев провежда церемония вечер в Пловдив със свое присъединяване. Това ще бъде и своеобразното му завръщане на кръга след 16-ата си победа на професионалния кръг - против Викапита Мероро от Намибия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР