Да сме щастливи е стремеж, заложен в природата ни. При

...
Да сме щастливи е стремеж, заложен в природата ни. При
Коментари Харесай

Простите правила на щастливия живот

Да сме щастливи е блян, заложен в природата ни. При хиляди хора обаче е обратно – те са тъжни, потиснати, мрачни. А настроението ни най-често зависи от умеенето да обичаме живота макар компликациите. То се корени в елементарни правила на отношение към света. 

Има същински щастливци, които постоянно се усмихват, без значение от тестванията, напомня в материал блогърът Марк от MarcandAngel. Естествено, усмивките не значат, че тези хора не изпитват горест - те просто не задържат вниманието си задълго върху мотива за подозрения, не позволяват на възприятието за тъга да ги завладее. Живеят съгласно интуитивно открити правила и привички, с помощта на които държат цялостен надзор над скептицизма, негативизма и отчаянието. Ако можеха да споделят своето ноу-хау за благополучие, ето какво биха ви споделили:

  • По-добре ценете живота . Всеки, попадал в предсмъртна обстановка, би ви посъветвал това. Бъдете признателни. Наслаждавайте се на цялата хубост и знамение на действителността. Вглеждайте се в хубостта в близост, вземайте оптималното от всеки ден. Не страдайте на вятъра за дреболии.
  • Избирайте мъдро приятелите си . Обградете се с позитивни хора, които споделят вашите полезности и идеали. Те постоянно ще ви поддържат, ще ви оказват помощ да се цените и почитате.
  • Бъдете загрижени, деликатни и деликатни към другите . Приемайте хората такива, каквито са, без значение от мястото им в живота. Уважайте това, което са. Отнасяйте се към тях с доброта и милосърдие. Помагайте им, когато имате опция, и не се опитвайте да ги променяте.
  • Учете непрекъснато . Бъдете постоянно в крайник с последните новости, свързани с вашата кариера или пък увлечения. Изпробвайте нещо ново, нещо, което ви притегля – танци, ски, сърфинг, гмуркане.
  • Решавайте креативен проблемите . Престанете да се самосъжалявате. Щом пред вас се появи задача, започнете да търсите решение, вместо да се окайвате и бездействате. Не позволявайте на несполуките да въздействат на настроението ви. Потърсете във всяко затруднение опция да внесете позитивни промени в живота. Научете се да се доверявате на инстинкта си – той съвсем постоянно е прав.
  • Правете това, което обичате . Различни статистики демонстрират, че множеството от хората през днешния ден не обичат своята работа. Нищо чудно, че светът е цялостен с нещастни хора. Значителна част от живота ни минава в работа. Така че, избирайте деликатно по какъв начин ще прекарате това време – не си коства да го губите на места с по-високо възнаграждение, където не се чувствате задоволително скъпи и значими. 
  • Наслаждавайте се на живота . Намерете време, с цел да откривате и съзерцавате цялата хубост в близост. Животът е доста повече от работа. Намерете време да усетите аромата на цветята, да наблюдавате изгреви и залези, да се разхождате боси по морския бряг. Научете се да живеете в сегашното и го пазете. Не измествайте мисълта си за дълго към миналото и бъдещето.
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР