Да сложите бебето си да легне по-рано ще ви даде

...
Да сложите бебето си да легне по-рано ще ви даде
Коментари Харесай

Ранното лягане на бебето влияе добре на здравето му

Да сложите бебето си да легне по-рано ще ви даде скъпо свободно време, само че и  въздейства позитивно на здравето му.
Изследвания демонстрират, че при бебетата с добър режим на заспиване, има два пъти по-малка възможност от затлъстяване. Откритието е значимо, тъй като бебетата, които качват килограми през първата си година е по-вероятно да страдат от наднормено тегло, сърдечно-съдови болести, диабет и други заболявания на по-късен стадий от живота си.

И до момента в който двойките, които стават родители за първи път мъчно обръщат внимание на предизвестията за дълготрайните последствия от затлъстяването, те посрещат с отворени прегръдки препоръките за ранно приспиване и добър сън на децата си. Изследователите от Медицинския лицей Пен Стейт, Съединени американски щати, създали опит с над 250 дами и техните новородени. Няколко медицински сестри посетили новите майки, давайки им препоръки за сигурност, както и такива за ежедневното хранене и спане. Съветите включвали установяване на ранен режим на спане, както и такива, който предлагат, в случай че бебето се разсъни през нощта, вместо да бъде хранено и успокоявано, да бъде оставено да плаче.

Изследователката Дженифър Савидж декларира: „ Храненето на бебето може да бъде елементарен и бърз метод да го успокоите, само че ние не желаеме родителите да употребяват храненето, с цел да успокоят бебето си, в случай че то не е гладно. Плачът е едно от последните неща, които бебетата биха създали, с цел да покажат че са гладни. ”

Деветмесечните бебета, слагани да спят до 20.00 часа и оставяни да плачат по време на нощното спане, спят час и половина по-дълго от бебетата слагани да спят в по-късен час.

Професор Иън Пол споделя: „ Много родители държат бебетата си будни по-дълго, мислейки си че ще спят по-дълго през нощта и няма да се будят. Ние открихме, че това не е по този начин. Когато родителите държат бебетата будни по-дълго, те просто спят по-малко. Ако желаете децата ви да спят по-добре, би трябвало да ги сложите да спят по-рано. Независимо по кое време сте поставили бебето да спи, то ще се разсънва през нощта. Ако не учим новородените, че когато се разсънят през нощта ще бъдат нахранени, те привикват сами да се успокояват и още веднъж да заспиват независимо. Важно е, още в ранна бебешка възраст да се открият положителни привички на сън, освен от здравословна позиция и за предварителна защита от затлъстяване, само че също по този начин и за положително прочувствено здраве на новите фамилиите. Родителите съвсем в никакъв случай не мислят за казуса със затлъстяването и по тази причина нашата интервенция е значима, с цел да се предотврати сходен развой, без да се постанова да бъдат провеждани изключителни диалози с родителите за тежестта на детето им. ”

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР