„Да си скейтър не е престъпление“, казват деца от Бургас,

...
„Да си скейтър не е престъпление“, казват деца от Бургас,
Коментари Харесай

Деца от Бургас: Да си скейтър не е престъпление

„ Да си скейтър не е закононарушение “, споделят деца от Бургас, които карат скейтборд в центъра на града. На въпрос на Actualno.com - знаят ли за проблемите на техните връстници от София, дават отговор в един глас. „ Ние сме с тях! Подкрепяме ги и ги пазиме! “. Стилиян прибавя: “Аз научих, че на децата, които карат ръб пред НДК, това към този момент им е неразрешено и незабавно написах в обществените мрежи да ги оставят да спортуват, това не е закононарушение “.

Скейтърите от Бургас са много облагодетелствани по отнощение въз основата. В града има няколко регламентирани места за практиуване на този спорт, като най-голямото се намира в парка на комплекс “Изгрев “. Съоръжението беше построено по „ Интeгpиpaн пpoeĸт зa oбнoвявaнe нa знaчими пpocтpaнcтвa в гpaд Бypгac ", финaнcиpaн пo OΠ " Peгиoнaлнo paзвитиe " и намерено през 2015 година. Освен скейтборд, там могат да се карат ролели и колела, има зони, както за начинаещи, по този начин и за напреднали.

Част от простраството пред паметника „ Пантеон “ в морската градина също е пригодено за каране на сейтборд, като има надолнище подобаващ, дори за най-малките фенове на този спорт.

Въпреки това, децата желаят да карат на всички места и имат свои обичани места. Едно от тях са стълбите и пространството пред Съдебната палата. Там обаче не е изключително комфортно, както за посетителите в държавната институция, по този начин и за скейтърите. Това е повода децата да се събират на това място през почивните дни, когато няма доста хора. Мястото обаче не пригодено за тази цел. Важно е да се запази и архитектурната среда, какъвто е доводът на столична община - да забрани карането на скейтборд в зоната пред НДК.
Идеята да се сътвори особено оборудване за каране на ролери и скейтборд в комплекс „ Меден рудник “ беше дискутирана преди време и влизаше в проектите на община Бургас. За страдание, тя към момента не е осъществена.

И макар съпричастността на скейтбордистите от Бургас към техните „ сътрудници “ по спорт, въпреки всичко сигурността е преди всичко. Не са редки случаите с практикуващите тези рискови спортоеве и инцидентните минувачи. Същото се отнася за велосипедистите и феновете на ролери. Задължително е да се употребяват алеите и другите уреди, направени особено за тях. Ползването на нерегламентирани места, улици по които има трафик или минават доста хора, постоянно крие опасности за здравето и живота на всички.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР