Да си самотник, не е предпочитан социален статус за никоя

...
Да си самотник, не е предпочитан социален статус за никоя
Коментари Харесай

Защо все повече японци решават да не се обвързват?

Да си отшелник, не е желан обществен статус за никоя народност. Въпреки това в последно време се вижда все по-осезаемо, че всяка година се усилва броят на японците, решили да останат без сътрудник. Причината е, че са открили по какъв начин този метод на живот носи доста повече преимущества.

Ето за какво:

1. Японките желаят да разчитат на личните си сили.

Все повече японки избират да останат сами, тъй като желаят да схванат по какъв начин ще се оправят сами и какви са техните мощни страни. В недалечното минало обществото отхвърляше тези, които остават неомъжени, само че този нрав към този момент е на изгубване.

2. Японките намират брака за задължение.

Днес от ден на ден японки работят. Въпреки това към момента има някои стандарти за тях. Съпругите към момента носят отговорността за развъждането на дете и домакинската работа. Заради тези двойни стандарти доста дами в Япония отхвърлят да се омъжват, с цел да се любуват на свободата си и да се концентрират върху кариерата си.

3. Японките желаят да се концентрират върху кариерата си.

Въпреки че към 75% от дамите на възраст сред 25 и 60 години и повече имат работа, кариерата им е в застой поради домакинските отговорности и грижите по децата. Ето за какво за дамите в Япония омъжването значи безкрайни отговорности в границите на дома. Не им остава съвсем никакво време да вършат това, което обичат, в това число да работят над кариерата си.

4. Имат възрастни родственици, за които да се грижат.

Много японки избират да не се омъжват, а вместо това да се посветят на грижата на възрастен родственик в потребност (най-често майките си). Чувстват се отговорни и просто не желаят да го изоставят.

5. Японските мъже считат, че не могат да устоят брачна половинка и семейство.

Според японците изискванията за живот и работата не са тласък, с цел да оженят и да основат семейство. Това е повода огромна част да избират да останат ергени. Според обществените правила в Япония мъжете са тези, които би трябвало да обезпечат материалните богатства за фамилията. Мнозина се опасяват, че не могат да се оправят.

6. Мъжете в Япония желаят да харчат парите единствено за себе си.

Една от аргументите японците да избират да останат ергени е, че не желаят да споделят парите си с различен. Искат да ги харчат единствено за себе си и своите потребности, без да се постанова да се преценяват с никого.

7. Градовете в Япония улесняват ергенския живот.

Японците като цяло са свободолюбиви хора и мало единаци. Ергенският живот е доста елементарен там, тъй като градовете в Япония обезпечават условия за самотниците – даже в доста заведения за хранене, които оферират меню за един, а редица хотели са особено насочени към мъже, които пътуват сами.  

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР