Да си родител е работа за цял живот. Да си

...
Да си родител е работа за цял живот. Да си
Коментари Харесай

Оле Мале дава шанс за достоен живот на родители на деца с увреждания

Да си родител е работа за цялостен живот. Да си родител на дете с увреждания доста постоянно значи да си на работа 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата до края на живота си, без късмет за заплатен труд. Особено, в случай че няма кой да ти помогне. 

През 2016 година Красимира Хаджииванова и екипът й от родителската медия “Майко Мила ” към този момент имат проект по какъв начин да поддържат най-уязвимите в обществото - децата в неравностойно състояние и техните фамилии. Искат да основат онлайн пространство, в което майки на деца със специфични потребности да продават ръчно направени от тях артикули посредством надомна работа.

Фондация “Майко Мила ” с платформата “Оле Мале ” стават спечелили в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Reach for Change България.  

Какво съставлява платформата на “Оле Мале ”?

Онлайн платформата “Оле Мале ” дава опция на родителите на деца с увреждания да работят и да продават ръчно направени от тях артикули и по този метод да устоят себе си и децата си. 

“Децата от уязвими фамилии и маргинализирани общности са изправени пред голям брой ограничения и пред заплахата в никакъв случай да не разпрострат цялостния си капацитет ”, споделя Красимира. 

Тя знае, че постоянно общественото изключване стартира още от раждането на детето, а бедността се предава от потомство на потомство, изключително в случай че родителите нямат достъп до трудовия пазар. 

Това се отнася освен до децата, а до всички членове на домакинство, в което хората, които би трябвало да изкарват прехраната, нямат съответен достъп до трудовия пазар.

“Оле Мале ” печели голяма известност и през днешния ден създателите на фондацията желаят да разширят активността си, с цел да дадат опция на повече родители с деца в неравностойно състояние да работят, да устоят фамилиите си и да водят заслужен метод на живот. 
От първото си присъединяване до момента от “Оле Мале ” са помогнали на повече от 70 дами и техните фамилии да работят, да се самоиздържат и да се усещат пълноценни, без да подценяват грижите за децата си. 

Създали са нови партньорства с частния бранш и оказват помощ на целевата си група да доближават до нови пазари и отвън тяхната онлайн платформа. С помощта на донори и Столична община имат нов дом - къщата на “Оле Мале ”, където се творят, събират и разпределят продуктите, създадени от родителите на деца с увреждания.

Тази година “Оле Мале ” е още веднъж финалист в юбилейното издание на ПРОМЯНАТА. Заедно с още пет обществени предприятия са част от “Програма за напредък ” в границите на самодейността на Нова Броудкастинг Груп, където получават образования и самостоятелни съвещания, с цел да може да развият по-широко активността си. Големият победител в ПРОМЯНАТА 2023 ще завоюва 50 хиляди лв., а двама подгласници ще получат опция за рекламен пакет на стойност 30 хиляди лв. в каналите на Нова Броудкастинг Груп.

За ПРОМЯНАТА

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата и младежите в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-добро и несъмнено бъдеще. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА е подкрепила 134 обществени бизнесмени и е помогнала на повече от 360 000 деца и младежи. За приноса си в развиването на благотворителността и новаторския си метод, ПРОМЯНАТА е отличена с над 16 влиятелни награди.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР