Да си припомним Хенри Кисинджър, който не е случаен човек

...
Да си припомним Хенри Кисинджър, който не е случаен човек
Коментари Харесай

Емил Джасим, учител: На насилниците не трябва да се мълчи

" Да си напомним Хенри Кисинджър, който не е инцидентен човек и ми харесва какво е споделил. Той е посланик, който основава трийгълната дипломация сред Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики и Китай в средата на 70-те години, с помощта на което завършва войната във Виентнам. Така се поставят старания за разрешаване на близкоизточния спор. " - сподели учителят Емил Джасим в предаването " Пресечна точка " по Нова тв. 

" В Давос стана дума, че би трябвало да се търси пътят на дипломацията с териториални отстъпки. Това е нещо, с което Зеленски не е склонен. Той е споделил, че би преговарял само в случай че се върнат заграбените украински територии. Хенри Кисинджър е създател на една велика книга, може би най-хубавият учебник по международна дипломация. Той дава политика на омилостивяване на Хитлер. Непрекъснато на Хитлер се вършат териториални отстъпки. Но на насилниците не би трябвало да се мълчи. Единственият метод е да се сложи граница. Всяка отстъпка води до предпочитание за повече. " - добави преподавателят. 

" Освен това тогава не е имало нуклеарни оръжия, в този момент към този момент има... " - добави го другият коментатор в студиото Кузман Илиев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР