Да си представим, че се намери воля да се състави

...
Да си представим, че се намери воля да се състави
Коментари Харесай

Крум Зарков: Ако не бъдат приети определени закони, няма да получим втория транш плащания по Плана за възс...

„ Да си представим, че се откри воля да се сформира ясна законодателна смяната. На всички е ясно какво би трябвало да се направи. Предстои приемането на бюджет. Има задоволително работа, която би трябвало да се свърши, само че не бих се заел с прогноза дали ще има държавно управление. Да се надяваме, че диалозите няма да текат по този начин, както тези при избора на ръководител на Народно събрание “, акцентира министърът на правораздаването.

27 са законите, които би трябвало да бъдат признато до края на 2022 година. 10 от тях написа Министерството на правораздаването.

 

„ Те ще бъдат импортирани незабавно, когато са подготвени. Те не са нещо, което вършим за Европа, а съдържат неща, с които би трябвало да се усъвършенства живота на българите “, посочи Зарков.

„ Един от най-важните закони е този за персоналния банкрут. Той би трябвало да даде втори късмет и глътка въздух за хора, които заслужават. Човекът се споделя Стоян, като него има хиляди. На 30 години се връща в България за интервенция. Влюбва се тук. Тръгва животът му, само че нещата не се получават, както желае. За да запълва месеците взима по 300 лв.. На 36 години връзката му се разпада, а има 40 хиляди лв. заеми. Той не се отхвърля, стартира да работи. От тогава са минали 10 години. Взимат му всичко, което е над минималната заплата. В момента 40-хилядният му заем към този момент е 120-хиляден. С този закон ще създадем по този начин Стоян и кредиторите му да се видят, да се схванат и да продължи живота си “, изясни министърът.

 

Той комнтира и тематиката за избора на ръководител на Народно събрание.

 

Предишните Народни събрания елементарно избраха ръководител, само че мъчно сформираха държавно управление. Сега се надявам да е противоположното. Сега следва да се сформират комисиите и да се изберат ръководители. Надявам се да няма драми там, с цел да може да стартира законодателната активност, уточни той.

 

„ Надявах се различен да издигне Вежди Рашидов, в случай че това е бил единственият вид. ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ не ми прозвуча добре. Избор трябваше да се направи, имаме ръководител. Тези четири обединения няма да излъчат държавно управление, само че имат и други допирни точи – за хартиената бюлетина “, разяснява Зарков. И изрично се разгласи срещу връщането на хартиената бюлетина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР