Да си осигуряваме достатъчното количество качествен сън е мантра за

...
Да си осигуряваме достатъчното количество качествен сън е мантра за
Коментари Харесай

Проблеми със заспиването – вижте нашите съвети!

Да си осигуряваме достатъчното количество първокласен сън е мантра за добър живот– всеки знае какъв брой е потребно, само че не всеки съумява да го практикува. В днешно време сме изправени пред многочислени провокации, които умишлено или не, пречат на съня ни и най-после се оказва, че колкото по-уморени сме, толкоз по-трудно заспиваме, а когато това стане, сънят ни е малоценен и постоянно се будим. А най-неприятната част е, че мрачните мисли са склонни да ни връхлитат точно вечер, когато най-сетне сме съумели да се отпуснем – просто тъй като денем сме били прекомерно натоварени, с цел да им обърнем внимание. Не се тормозете – на всеки се случва! Но, с цел да сте по-спокойни, по-здрави и по-щастливи, е витално значимо да си осигурявате първокласен и спокоен сън. Подготвихме ви няколко безотказни съвета, към които да се придържате, с цел да може сънят и чудотворното му деяние върху организма да не ви подминава.

Движете се повече

Колкото повече сила освобождаваме денем, толкоз по-лесно заспиваме вечерта. Разбира се, в случай че практикувате натоварен спорт, то това би трябвало да се случва най-малко няколко часа преди лягане, тъй като ще постигнете противоположния резултат. Подходящи придвижвания директно преди заспиване са някои пози от йогата (например детска поза) или свещ. Също по този начин, разтегнете тялото за няколко минути и се концентрирайте върху дишането си – по този начин ще успокоите мозъка и ще забавите сърдечния темп.

Ограничете електронните устройства и обществените мрежи

 f iStock/ Getty images/ Freepik

Всичко, което гледаме по малкия екран, изключително в последно време, се отразява отрицателно върху настроението ни и е склонно да ни подухва мрачни мисли. Същото важи и за обществените мрежи, които колкото и да ни свързват с приятелите, могат да усилят равнищата на стрес и да провокират гневни мисли. Синята светлина, която излъчват екраните, пък въздейства върху вътрешния часовник на тялото ни и ни държи будни. Не се сещаме и за една добра причина да скролирате в телефона си или да гледате телевизия най-малко час-два преди сън. По-добрият вид е да почетете книга, само че не и в леглото, защото рискувате да се увлечете и да заспите по-късно.

Изберете своя личен темп

Новородените деца, да вземем за пример, се успокояват от т.нар „ бял звук “ и заспиват на него. Това може да ви се коства необичайно, само че доста майки с трогване помнят по какъв начин сешоарът ги е спасявал, освен това освен, когато са имали потребност от изсушаване на косата. Има специфични прложения на телефона, които имитират бял звук или звуци от природата – не пречи да опитате и да изберете своя личен метод на усмиряване преди сън. Дали ще оставите тв приемника включен, само че без тон, ще заложите на безшумно радио, естествени звуци или цялостна тишина – няма по какъв начин да разберете, в случай че сами не пробвате и не откриете личната си периодичност.

Нека спалнята си остане за отмора и сън

 ф iStock/ Getty images/ Freepik

Ако работите от у дома, е прекомерно допустимо спалнята ви да се е трансформирала както в помещение за отмора, по този начин и в офис. Е, да, само че мозъкът ви стартира да бърка къде в действителност се труди и къде почива, тъй че намерете друго помещение в дома си, където да се трудите през деня – по този начин няма да се въртите вечер, с преносимия компютър пред вас, който да ви припомня за някой краен период, за не задоволително хубавата презентация или за срещата на следващия ден. И, до момента в който сме на тематика спалня, нагласете температурата вярно, тъй че да не ви е прекомерно топло или прекомерно студено – сред 16 и 20 градуса е съвършената температура за първокласен сън.

Създайте си лични ритуали

Тук имаме поради такива, които по едно и също време освобождават и тялото, и мозъка от напрежението. Относно тялото, наблегнете на топъл душ, ароматни пръчици или благоуханна свещ. След хубавата баня и самобитната ароматерапия, вземете един лист хартия и напишете най-малко три неща, за които сте признателни през миналия ден – било то дивотията, която е направило детето и сте се смяли с цялостен глас или пък видео диалогът с другарка, която живее на другия завършек на света и се чувате за пръв път от месеци. Това, че щастието се крие в дребните неща може да звучи тривиално, само че е много правилно. Запомнете, че всяка отрицателна мисъл може да бъде сменена от същата по мощ, само че противоположна по деяние позитивна мисъл. Използвайте това предписание и несъмнено ще ви олекне.

Правилната добавка

 d Rescue

Ако макар всички препоръки, вместо сънят при вас идват мрачни мисли, тревожост или суматоха, заложете на верния асистент, с който да ги прогоните. Препоръчваме ви продуктите от t, които може да откриете под формата на капки или спрей. Те не съдържат химични седативи, а ви оказват помощ сами да постигнете прочувствен баланс и да отключите своя личен капацитет за утешение и елементарно заспиване. Освен универсалната композиция от 5 цветни есенции на доктор Бах за помощ в стресови обстановки, към продуктите от е добавена още една есенция – на бял див кестен, който има свойството да успокоява мислите. Как да го употребявате? Впръскайте 2 пъти спрея в устата или капнете 4 капки в чаша вода преди сън. Ще усетите резултат след към 15 минути – заспиването ще е по-лесно, а сънят – по-непробуден. Още по-хубаво е, че няма да се будите изморени, а ще бъдете свежи и отпочинали. Серията Rescue е напълно и изцяло безвредна и може да се приема от всеки, без значение от възрастта.

За вечери без суматоха и боязън - от доктор Бах!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР