Да си опозиция на управляващите е сложна мисия, непосилна за

...
Да си опозиция на управляващите е сложна мисия, непосилна за
Коментари Харесай

Скандално на сесия на ОБС Благоевград! Червените съветници Вл. Пандев и новият експерт в ИАРА Ив. Станчев единствените против предложението на кмета за помощ на бежанците от Украйна

Да си съпротива на ръководещите е комплицирана задача, непостижима за пишман политиците в общинския съвет в Благоевград. Вече месеци ставаме очевидци на детско аполитическо държание, белязано от интереса да отричаш всичко положително, което оферират съперниците ти.

В ролята на съпротива на настоящия кметски екип се пробват да бъдат част от съветниците от Българска социалистическа партия Благоевград, които с безконечните си възражения освен отегчават присъстващите в залата на ОБС, само че и допълнително от случаитепоказват тесногръдство, граничещо с апатичност към съдбините на жителите на този град.

На съвещание на ОБС през вчерашния ден от всички присъстващи съветници в залата, единствено алените Иван Станчев и Владимир Пандев, бяха срещу предлагането на кмета Илко Стоянов за помощ на бежанците от войната в Украйна . Отказаха да поддържат хора, които са избягали от безумна война, с цел да спасят живота, личния и на децата си.

Майки, баби, лели, прегърнали невръстни дечица, пропътуваха хиляди километри и избраха Благоевград, с цел да се "скрият " от бомбите и разрухата . Оставили в родината си най-близките си хора- съпрузи, татковци, синове...Потънали в сълзи и тъга!Наричаме това голяма човешка покруса , която в този миг идва от Украйна.. А на следващия ден може ние да сме на тяхно място. Вашите деца, господа общински съветници, може да са на мястото на тези хора, прокудени от домовете си. Тръгнали от злочестина, за се се сблъскат с Вашето коравосърдечие. Срам !

Не им стигна резила на съветниците от Българска социалистическа партия в залата на ОБС, ами във Facebook съветникът Пандев е написал такава гротеска на омразата, в която сред редовете се вижда пяната по устата му " в случай че наш Илийчо, Илково тесногърдие, управническа отпадналост, финансово тъпогледство..., полумандатник, "кметоидът и компания " и т. н . са част от употребяваните в пандевото писание думи.

Речник на консултант, от който зависят съдбините на града ни.. Потрес! Четейки пасквила се запитвам. Откъде това самочувствие, докторе,да обиждате сътрудниците си ?! Да наричате с най-грозни имена кмета, който Благоевград избра да смени вашия Томов, по чието време гласувахте безумия, като шпиц команда. По чието време, Вие господин Пандев, си гласувахте "помощ "за тубдиспансера, с цел да получавате в допълнение заплащане , и поради което попаднахте в спор на ползи, открит по безапелационен метод от специфичната комисия
Откъде идва самочувствието Ви да ругаете по този начин?! От сполучливата Ви кариера на топспециалист в Спешен център -Рила?!

От следите, които оставихте като шеф на МБАЛ Благоевград, откъдето ви изгониха с полиция , от възнаграждението, което си гласувахте в тубдиспансера за дейната Ви работа по време на пандемията от Ковид, или от инцидентната Усмивка на ориста / Любен Милев / да влезете в ОБС Благоевград.
А Станчев, новият специалист в ИАРА какво срещу има помощта за украинците. Какво бихте правили Вие господин Станчев без " помощта " на съпартийците ви да заемете този пост?!

Лесно е да се хвърлят камъни в непозната градина, елементарно е да плюеш, зовейки се съпротива, без ясното осъзнаване на същността на занятието . Опозиция не значи да спъваш развиването, да отричаш всичко положително. Ролята ѝ е да следи дейностите на ръководещите и да изисква отговорност от тях, в случай че забележи нарушавания и злоупотреби... А за тях питайте КПКОНПИ, доктор Пандев!

П. Костадинов

Ив. Станчев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР